TV

Cine a fost Victor Țăruș, cunoscut din emisiunea Pescar hoinar de la TVR 2

Cine a fost Victor Țăruș, cunoscut pentru emisiunea Pescar hoinar de pe TVR 2. Prezentatorul TV s-a stins din viață, iar anunțul cu privire la tragicul eveniment a fost făcut de către un colaborator și un prieten de-al său.

Cine a fost Victor Țăruș, prezentatorul de la TVR 2

Victor Țăruș a fost cel care a insuflat românilor pasiunea pentru pescuit. Cei mai mulți dintre noi îl cunosc de la TVR 2 unde a prezentat, timp de zeci de ani, emisiunea Pescar hoinar, scrie www.agromedia.ro. Anunțul cu privire la trecerea sa în neființă a fost făcut de către un prieten și un colaborator de-al său.

“Mi-ai spus mereu că ai fi vrut să faci mai multe pentru natura sălbatică a României. Ce nu ai reușit tu, o să încercăm să facem noi! Adio Victore…”, a scris Dan Pavaloiu, realizator al emisiunii Natura și aventură de pe TVR 2.

Victor Țăruș era un pasionat al tainelor pescuitului, avea permis de la vârsta de 7 ani și era deținătorul unor rezultate competiționale de mare excepție. A fost câștigătorul a numeroase titluri la competitiile interne și internationale de casting, pescuit la muscă artificială și pescuit cu năluci.

Victor Țăruș a fost de profesie inginer silvic specializat în ape de munte

Era inginer silvic, specializat în „ape de munte şi creşterea păstrăvului”. A fost editor al revistei „Pescar modern”, cu apariţie neîntreruptă din 1990, dar şi autorul mai multor cărţi de pescuit sportiv: „Pescuit din Deltă în Carpaţi”, „Pescar începător (La pescuit cu unchiul Virgil)”, „Cu lanseta pe ape de munte”, „Răpitori – ape de şes” şi „Peşte gătit”, cărţi binecunoscute împătimiţilor acestui sport.

A realizat documentare de pescuit sportiv şi a fost protagonist al mai multor emisiuni tematice. Din 2005 era Președintele Federației de Pescuit Sportiv din România.

Victor Țăruș prezenta alături de Eugen Roibu emisiunea Pescar hoinar, în fiecare duminică, de la ora 10.00. Nu se cunosc motivele pentru care s-a stins din viață prezentatorul TV, însă cert este că foarte multă lume îi va duce lipsa

Acest articol a fost actualizat la: 2021-01-10T12:11:22+02:00 12:11

Share
Scris de
Emanuela Ursu

Acest site foloseste cookies.

Read More