Connect with us
CNA suspendă temporar emisia postului Realitatea TV. Motivul acestei decizii

TV

CNA suspendă temporar emisia postului Realitatea TV. Motivul acestei decizii

CNA a decis să suspende pentru 10 minute emisia postului Realitatea TV. Decizia a fost luată privitor la modul în care postul de televiziune a decis să prezinte evenimentele din 10 august 2018, spune canalul de știri.

„Abuz al Consiliului Național al Audivizualului la adresa Realitatea TV. În urmă cu puțin timp, postul nostru de televiziune a fost sancționat de CNA pentru că a informat.

V-a adus informații despre mitingul diasporei din 10 august și despre intervenție dură a jandarmerie. Realitatea TV a fost monitorizată strict.

Pentru modul în care v-am dezvăluit tot ceea ce s-a întâmplat în Piața Victoriei, azi, CNA a hotărât să ne suspende emisia. Asa că, joi, 17 ianuarie, intre orele 19.00 si 19.10 emisia va fi suspendata”, anunță postul de televiziune, pe site-ul său.

Sancțiunea a fost propusă de Radu Călin Cristea, care a susținut că postul a incitat la violență.

Au fost pentru Orsolya Borsos, Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Nicolaie Balșasa, Gabriel Tufeanu și Radu Călin Cristea.

Răsvan Popescu și Radu Herjeu au votat împotrivă, motivând că nu sunt de acord cu introducerea în sancțiune a unui articol privind „instigarea la violență”, precizând că acest lucru nu poate fi dovedit.

Pe de altă parte Romania TV, tot pentru perioada protestelor, a fost sancționată cu 15.000 de lei. Antena 3, nicio sancțiune.

CNA a vizionat în ultimele două ședințe imagini din preajma protestelor din 10 august (înante și după). Forul a ajuns să analizeze în sfârșit reclamațiile privind protestele din august.

Ce se arată în decizia CNA privind Realitatea TV

În ședința din 10 ianuarie 2019, CNA a decis și amendarea postului Realitatea TV cu suma de 5.000 de lei. „În fapt, în perioada 20.07-4.08.2018, postul de televiziune REALITATEA TV a difuzat emisiuni de știri și dezbateri având ca subiect, un mesaj cu conținut obscen adresat PSD.

Membrii Consiliului au constatat că ediţiile emisiunilor difuzate în perioada 20.07-4.08.2018, au avut un conţinut obscen, acestea fiind transmise la ore necorespunzătoare şi cu o încadrare greşită în raport de conţinutul lor, fapt de natură a prejudicia minorii, se arată în decizia CNA.

„Membrii Consiliului au constatat că ediţiile emisiunilor de știri și dezbateri difuzate în perioada 20.07-4.08.2018, între orele 06.00-23.00, au avut un conţinut obscen de natură a prejudicia dezvoltarea minorilor, fapt ce contravine prevederilor art. 18 lit. b) din Codul audiovizualului. 

Potrivit dispoziţiilor invocate, nu pot fi difuzate în intervalul orar 06.00-23.00 producţii care prezintă scene de sex, limbaj sau comportament obscen. 

Astfel, în raport de conţinutul exemplificat mai sus şi de prevederile legale invocate, membrii Consiliului au constatat că radiodifuzorul nu a respectat obligaţia prevăzută în sarcina sa de a ţine seama de alegerea unui interval orar de difuzare corespunzător, ceea ce a avut drept consecinţă nerespectarea reglementărilor privind protecţia minorilor în cadrul serviciilor de programe”, se mai arată în decizia CNA din 10 ianuarie.

Potrivit regulilor CNA, după încă două sancţiuni similare, adica întreruperea emisiei, Realitatea TV este în pericol să-şi piardă licenţa.

Citește și: Rareș Bogdan, mesaj dur: „Vor să mă aresteze, să-mi dea în cap!”

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

2 Comments

2 Comments

  1. teo

    2019-01-16T12:36:19+02:00 at 12:36

    Care este diferenta dintre cenzura comunista si CNA ?? Tot niste taica nimeni conduc media TV !! Mai bine avem doua canale TV unde sa putem gasi lucruri de valoare din cultura decat 100 de canale unde se transmit toate gunoaiele lumii occidentale date drept exemplu de existenta moderna !! Faptul ca exista voci care nu sunt de acord cu ineptiunile partidelor din cualitia guvernamentala,voci care mai au si „tupeul” de a descoperi ,publica si acuza cretinismele din politica romaneasca deranjeaza CNA-ul sau politica anti romaneasca a acestora !! DATE FIIND LUCRURILE CARE SE INTAMPLA LA CNA,NU AVETI CE CAUTA ACOLO !!

  2. rodica maxim

    2019-01-15T17:36:57+02:00 at 17:36

    Buna seara,

    Trebuie sa existe o cale de atac, nu se poate sa faci aceste magarii fara sa raspunzi !!!! Acesti domni de la CNA dau socotela in fata cuiva ( nu in fata PSD – ului, evident ) ????
    Joi voi fi alaturi de voi, de altfel sunt cu voi in fiecare zi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in TV

To Top