Connect with us
Filmul "Singur acasă" - adorat de români, ignorat de americani. Prezintă sau nu magia sărbătorilor de iarnă

TV

Filmul „Singur acasă” – adorat de români, ignorat de americani. Prezintă sau nu magia sărbătorilor de iarnă

„Filmul Singur” acasă este unul dintre cele mai celebre filme de Crăciun. „Singur Acasă”, al cărui titlu original este „Home Alone”, este un film de comedie din 1990. Filmul este scris și produs de John Hughes și regizat de Chris Columbus. A fost nominalizat la două premii Oscar și la două Globuri de Aur. În 1992 a apărut și „Singur acasă 2” – Pierdut în New York (1992).

Filmul Sigur acasă – adorat de români

„Singur acasă” este filmul pe care fiecare român l-a văzut cel puțin o dată. În luna decembrie el este difuzat în mod tradițional, pe Pro TV.

Filmul prezintă numeroasa familie McCallister care pleacă în mare grabă la Paris să sărbătorească Crăciunul, dar îl uită pe Kevin McCallister acasă. Kevin, care are doar 8 ani, trebuie să înfrunte doi hoți care se pregătesc să-i jefuiască casa crezând-o nelocuită. Inteligent și curajos, Kevin, este nevoit să pună tot felul de capcane pentru a-și apăra locuința.

Imaginile, replicile amuzante, coloana sonoră specifică sărbătorilor de iarnă fac acest film să fie unul cu adevărat magic.

Casa în care se petrece toată acțiunea este una imensă, decorată de Crăciun, ceea ce îi face pe cinefili să simtă din plin venirea sărbătorilor de iarnă.

Conform specialiștilor, pentru români acest film este o sursă generoasă de divertisment și de optimism. În sens invers, pentru americani, „Home alone” este un film care nu le prezintă niciun interes. În mod neașteptat, americanii sunt de părere că filmul „Singur acasă” nu reflectă realitatea.

Și totuși există un american fascinat de „Home alone”, care a făcut tot posibilul să-și redecoreze casa, inspirat din acest film celebru. Fiecare cameră este amenajată exact ca în casa familiei lui Kevin- personajul principal din filmul cu pricina. Bărbatul îi invită pe fanii „Home alone” să petreacă o noapte de cazare în casa buclucașă. Pentru asta ei trebuie să scoată din buzunar câte 149 de dolari, preț care include și o pizza, amintind de o scenă celebră din film.

„Singur acasă” pe Pro TV

Pro TV a făcut o tradiție din a difuza în fiecare an, în luna decembrie, filmul „Singur acasă”. Singur acasă 1 a fost deja difuzat în Ajun de Moș Nicolae, „Singur acasă 2” va fi difuzat sâmbătă, 12 decembrie, de la ora 20.00, iar „Singur acasă 3” va putea fi urmărit pe 19 decembrie 2020, la aceeași oră.

„Singur acasă 2 – Pierdut în New York „(Home Alone 2: Lost in New York) este un film de Crăciun din 1992. Filmul este regizat de Chris Columbus, este al doilea film din seria de filme „Singur acasă” și o continuare directă a filmului „Singur acasă”.

Acest film înfățișează familia McCallister care se pregătește de plecare în Florida pentru a petrece Crăciunul acolo. Începe iar agitația în rândul mulțimii de frați, surori, veri, părinți și mătuși. Doar Kevin rămâne calm, chiar și după ce se urcă în alt avion, cel care merge la New York, mai ales că din greșeală toate cărțile de credit au rămas în posesia lui.

Kevin se cazează la Plaza Hotel unde își satisface toate poftele culinare, păcălindu-i tot timpul pe angajații vigilenți ai hotelului. Ieșit la o plimbare prin oraș, Kevin se întâlnește cu cei doi hoți din primul film, Harry și Marv. Cei doi tocmai au descins dintr-un camion plin cu pește și sunt dornici să se răzbune pe Kevin. Băiatul, în lipsa părinților, se împrietenește cu doamna cu porumbeii, o femeie ce-și deschide inima în fața lui după ani de zile în care nu a mai comunicat cu nimeni. Acțiunea continuă și cei doi hoți au iarăși multe de pătimit din partea lui Kevin. În cele din urmă, Kevin se întâlnește cu mama sa în fața pomului de Crăciun.

„Singur acasă 3” a apărut în 1997, iar „Singur acasă 4” în 2002, dar Culkin n-a mai apărut în aceste filme, la fel ca și restul distribuției din 1992.

Continue Reading
You may also like...

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in TV

To Top