Connect with us
Lovitură sub centură pregătită pentru Pro TV! Probleme mari pentru serialul Las Fierbinți! Anunțul MAI

TV

Lovitură sub centură pregătită pentru Pro TV! Probleme mari pentru serialul Las Fierbinți! Anunțul MAI

Potrivit unui proiectde Hotărâre aflat acum în dezbatere publică la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Garcea şi Robi din Las Fierbinţi de la Pro TV ar putea rămâne fără uniforme la filmări în cazul în care Guvernul va adopta proiectul.

Astfel, se dorește modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1061/2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei şi documentului de legitimare pentru poliţişti, scrie știri pe surse.

Proiectul de HG prevede că articolul 10 din HG nr. 1061/2002 va fi abrogat. Asta înseamnă că, pe viitor, uniformele de poliţist nu vor mai putea fi închiriate pentru activităţi culturale şi filmări. Explicaţia este că preţul de închiriere nu acoperă costul de achiziţie al articolelor de echipament. În plus, articolele închiriate nu mai pot fi distribuite ulterior poliţiştilor, pentru că nu se mai află în stare bună.

Ce prevede modificarea proiectului

„La articolul 10 se menţionează că uniforma poate fi închiriată persoanelor juridice pentru activităţi culturale şi filmări. Această posibilitate grevează bugetele unităţilor de poliţie, întrucât tarifele de închiriere nu acoperă costul de achiziţie al articolelor de echipament deoarece uniformele odată închiriate, datorită varietăţii de talii şi mărimi, nu mai pot fi reutilizate pentru alte închirieri. În plus, articolele închiriate nu mai pot fi distribuite ulterior poliţiştilor deoarece nu se mai află în starea calitativă «nou», constituindu-se într-un stoc de materiale care nu mai sunt utile unităţii de poliţie”, se precizează în expunerea de motive a proiectului.

Mai mult, producătorii de film nu vor putea fabrica replici ale uniformelor de poliţie pentru filmări pentru că o asemenea activitate va fi pedepsită de viitoarea reglementare.

„În prezent, potrivit art. 8 din H.G. nr. 1061/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, producerea şi comercializarea unor articole din compunerea uniformelor de poliţie, de către persoane fizice sau juridice, în afara procedurilor legale de achiziţie, sunt interzise, fără însă a fi reglementată o pedeapsă pentru încălcarea acestor prevederi”, se mai arată în expunerea de motive din proiectul MAI.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

1 Comment

1 Comment

  1. DODO

    2020-08-22T19:16:13+03:00 at 19:16

    nu a interzis ! au spus ca dau recuzita prea ieftin O reglare de pret poate da liber serialului Autorul articolului este incepator ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in TV

To Top