Connect with us
O fostă prezentatoare TV, condamnată la 5 ani de închisoare. Ce acuzații i s-au adus

TV

O fostă prezentatoare TV, condamnată la 5 ani de închisoare. Ce acuzații i s-au adus

O fostă prezentatoare de la TVR a fost implicată într-un dosar, alături de tatăl ei, fostul primar al orașului Pitești. Este vorba de Ema Pendiuc, fiica ex-edilului Tudor Pendiuc. Ea a fost condamnată în acest dosar la 5 ani de închisoare pentru complicitate, spălare de bani și luare de mită. Ea nu și-a recunoscut faptele, ceea ce a înrăutățit situația.

O fostă prezentatoare TV, condamnată la 5 ani de închisoare. Ce acuzații i s-au adus

Instanța a publicat motivarea sentinței de condamnare a prezentatoarei TV Ema Pendiuc, fiica primarului Tudor Pendiuc, primarul orașului Pitești. Fosta prezentatoare de știri a fost acuzată că a avut rolul complice la luare de mită, pentru care a primit 4 ani de închisoare, și 3 ani pentru spălare de bani. Sentința finală a fost de 5 ani de închisoare, judecătorii contopind pedepsele.

De asemenea, Emei i-a fost confiscat apartamentul care a fost primit mită de către tatăl său, condamnat și el la 8 ani de închisoare. Magistrații au declarat că a negat toate acuzațiile, deși probele îi dovedeau vinovăția. Prezentatoarea ar fi declarat la proces că apartamentul a fost achiziționat din fonduri proprii și cu ajutorul unor donații de la bunica sa, precum și dintr-un împrumut. Declarațiile ei fost combătute prin probe.

„Instanța de judecată nu poate primi apărarea inculpatei Pendiuc Emanuela- Elena în sensul că apartamentul a fost achitat din fonduri proprii și din donații din partea bunicii (avansul contractului de vânzare-cumpărare), respectiv dintr-un împrumut de bani primit de la numitul Inal Cagri. Toate aceste afirmații sunt contrazise de probele administrate în cauză.”, se arată în motivarea magistraților.

Tribunalul a dat pedepse grele tuturor celor vizați. Afaceriștii implicați în această afacere au primit sentințe între 6 ani și 7 ani și 8 luni, iar funcționarii și directorii Primăriei Pitești au fost condamnați la pedepse între 4 ani și 6 luni și 5 ani și 6 luni.

Cea mai recentă colaborare a Emei Pendiuc cu televiziunea publică a fost în vara anului trecut, când aceasta a realizat o serie de 10 ediții ale unei emisiuni. Ea a fost prezentatoarea și realizatoarea emisiunii Televiziunea Română de pe TVR în anul 2008. De asemenea, a mai realizat și alte emisiuni, precum: „Alo, Bucureşti!”, „Jurnalul public”, „9409 Romantica”.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in TV

To Top