Connect with us
Pro TV amendat de CNA pentru limbajul fară perdea de la Ferma 2019

TV

Pro TV amendat de CNA pentru limbajul fară perdea de la Ferma 2019

Trei ediții ale reality-show-ului Ferma au costat Pro TV 10.000 de lei, pentru injurii și limbaj cu conotații sexuale.

Consiliul Național al Audiovizualului a analizat în ședința publică de astăzi sesizări primite pentru mai multe ediții ale emisiunii Ferma de pe Pro TV în care erau reclamate imagini nepotrivite pentru minori și limbajul fără perdea.Publicitate

Forul a analizat și a decis: Pro TV a fost sancționat pentru edițiile emisiunii din 17, 19 și 27 februarie, pentru încălcarea legislației privind protecția minorilor, pentru violență de limbaj și pentru discuții despre sex.

Este vorba despre două ediții în care două concurente din Ferma, Brigitte și Claudia și-au adresat cuvinte grele, și o ediție în care concurenții au vorbit despre sex oral (dacă le place sau nu).

„Îmi place oralul foarte mult. De aceea în această seară aș dori să vă întreb ce părere aveți despre sexul oral?”, le-a spus Vali Bărbulescu, colegilor de emisiune.

Prezentă în fața membrilor, nici reprezentanta postului n-a putut să folosească sintagma „sex oral”.

„Discuția respectivă, referitoare la…., vă spun opinia colegilor, a fost fără conținut dăunător, toți cei intervievați de către Vali Bărbulescu fie nu au răspuns, fie au vorbit despre alte subiecte fără conotație sexuală.

Fără a lua în calcul dialogul respectiv, care este discutabil dacă e dăunător sau nu, restul conținutul a fost difuzat în limbaj corespunzător, nu s-a insistat în a prezenta un subiect dăunător minorilor. Se consideră că încadrarea la 12 ani este corectă având în vedere numărul mic de scene.”

Totodată, CNA a ținut cont de o altă ediție a emisiunii, din 17 februarie, în care Claudia, concurentă în emisiune a vorbit despre o altă concurentă folosind termeni precum:

„Auzi, golancă, perversă, (bip!) Să nu mai îndrăznești să mai vorbești despre mine! …Te transport direct spitalul 9. Că ești caz de psihiatrie! Golancă infectă! Golancă, perversă, nebună, centuristă infectă! (…) Să se ducă pe centură, la ea acasă! Să scoată silicoanele din (bip!) și din față!”

Radu Herjeu, membru CNA, a fost cel care a propus sancțiunea, care a explicat că a ținut cont și de faptul că Ferma este una dintre cele mai urmărite emisiuni de pe Pro TV.

Citește mai mult pe PaginadeMedia.ro.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in TV

To Top