Categorii TV

Pro Tv închide emisia stațiilor locale. Când se întâmplă și de ce a luat postul decizia

Pro Tv va închide emisia stațiilor locale din țară, iar operatorii de cablu au fost deja anunțați. Cele 12 stații locale nu vor mai avea semnal propriu, începând de la 1 aprilie miezul nopții.

Pro TV avea stații locale în Alba Iulia, Arad, Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Constanța, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Târgu Mureș.

În urma acestei măsuri, Pro TV va ridica un singur semnal, de la București (via satelit sau via fibră optică).

Știrile Pro TV, care aveau un segment în care fiecare stație locală avea semnal propriu, în funcție de zonă, se vor vedea la fel în toată țara, conform celor de la .

Începând de luna aceasta, vom optimiza rețeaua națională pentru Știrile PRO TV. Această decizie de business nu are niciun impact asupra conținutului jurnalelor de știri, care va fi în continuare relevant pentru toți românii, au spus reprezentanții postului, pentru sursa citată, menționând că echipele locale de știri vor continua activitatea.

Pro Tv, cumpărat de chinezi?

Compania chineză CEFC şi grupul financiar ceho-slovac Penta Investments au depus la finele anului trecut o ofertă comună ca să preia Central European Media Enterprises, proprietarul Pro TV.

Achiziția urmează să fie făcută de la gigantul media american Time Warner, în timp ce alt licitator, PPF, şi-a retras oferta, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Valoarea tranzacției ar fi de circa două miliarde de dolari, conform unor surse, dar prețul final nu a fost încă stabilit.

CEFC este noua stea a domeniului petrolier din China. Pe lângă participația de 51% în KMG International, fostul Rompetrol Group, grupul a investit de curând 9 miliarde de dolari pentru preluarea unei participații de 14,2% din gigantul Rosneft, cel mai mare grup petrolier din Rusia, controlat de Kremlin.

Pe lângă activele energetice, CEFC investește masiv și în domeniul financiar și în turism, în special în Cehia. De asemenea, grupul deține și clubul de fotbal Slavia Praga.

Citește și: O vedetă PROTV este în doliu: “Odihneste-te în pace”

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More