Connect with us
Radu Banciu a criticat-o dur pe Simona Halep, după ce aceasta a pierdut finala de la Roland Garros în fața Jelenei Ostapenko.

TV

Radu Banciu dat de pâmânt de presa străină, dar si de CNDC după comentariile despre Serena Williams

Jurnalistul Radu Banciu (49 de ani) a fost amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu suma de 8.000 de lei (aproximativ 1.700 de euro), pentru remarci rasiste la adresa Serenei Williams.

„Afirmația „Serena Williams arată cum sunt maimuțele de la gradina zoologică cu fundul ăla roșu. Dacă peste fundul ăla pui niste nădragi, arată exact cum arată pe teren Serena Williams”, făcută de Banciu Radu reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform 2, alin. 1, și art 15. din O.G. 137/2000, republicată.

Gravitatea faptei rezultă din statutul de jurnalist al autorului declarației, conținutul rasist al afirmației, respectiv din faptul că jurnalistul în cauză a recidivat în privința mesajelor discriminatorii. Având în vedere circumstanțele faptei, anterior menționate, Colegiul director a aplicat amenda contravențională în valoare de 8.000 lei”, se arată în motivarea CNCD.

Declarațiile lui Radu Banciu despre Serena Williams, în presa străină

„Derapajul” prezentatorului TV a ajuns și în presa din străinătate, care a scris despre sancțiunea primită de Radu Banciu, după afirmațiile făcute la adresa sportivei din SUA.

„Vești proaste pentru Radu Banciu, prezentator TV al unei emisiuni din România. Acesta a comparat-o pe Serena Williams cu o maimuță. Mai mult de atât, aceasta nu ar fi prima dată când prezentatorul își permite să facă astfel de declarații. (…)

Cu siguranță, cuvintele rușinoase și abjecte nu sunt demne pentru a apărea la un canal de știri de televiziune. Serena nu este pentru prima dată ținta unor astfel de afirmații.”, notează Tennis World Italia.

Radu Banciu dat de pâmânt de presa străină, dar si de CNDC după comentariile despre Serena Williams

Radu Banciu dat de pâmânt de presa străină, dar si de CNDC după comentariile despre Serena Williams

„Un prezentator TV român a fost amendat după ce a făcut remarci rasiste despre Serena Williams. Radu Banciu, care prezintă un show difuzat seara târziu, a fost ‘lovit’ cu o amendă nesemnificativă de 1700 de euro, pentru comentariile făcute, în care a comparat-o pe Serena cu o maimuță.”, scriu cei de la Tennis 365.

„Câștigătoare a 23 de titluri de Grand Slam, Serena Williams a fost insultată la un post TV din România de gazda emisiunii, Radu Banciu. Acesta este și jurnalist sportiv și a făcut remarci rasiste la adresa ei. Serena Williams s-a mai confruntat cu rasismul în timpul carierei.

După ieșirea din finala US Open 2018, australienii de la Herald Sun au publicat o caricatură controversată cu Serena Willaims.”, scriu cei de la essentiallysports.com.

„Banciu a comparat-o pe Serena Williams cu o maimuță. Conducerea CNCD a considerat această afirmație rasistă și arată că sclavia persoanelor de culoare a fost bazată, printre altele, pe comparația lor cu maimuțele. În consecință, astfel de afirmații exprimă o formă de rasism extrem”, scriu și cei de la bestsport.news.

Serena Williams, locul 9 în topul WTA

Serena Williams (37 de ani), jucătoare cu 23 de titluri de Grand Slam în palmares, nu a reacționat vizavi de aceste afirmații. Campioana din SUA ocupă în prezent locul 9 în topul WTA, cu 3935 de puncte.

Clasamentul WTA la simplu

  • 1 (1). Ashleigh Barty (Australia) 6.501 puncte
  • 2 (2). Karolina Pliskova (Cehia) 6.415
  • 3 (3). Elina Svitolina (Ucraina) 5.131
  • 4 (4). Naomi Osaka (Japonia) 4.846
  • 5 (5). Bianca Andreescu (Canada) 4.835
  • 6 (6). Simona Halep 4.803
  • 7 (7). Petra Kvitova (Cehia) 4.326
  • 8 (8). Kiki Bertens (Olanda) 4.325
  • 9 (9). Serena Williams (SUA) 3.935
  • 10 (10). Belinda Bencic (Elveţia) 3.738

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in TV

To Top