Connect with us

TV

Sambata, la Asta-i Romania! Asistatii sociali, bolnavi cand sunt chemati la munca!

Sambata, la Asta-i Romania, Mihai Ghita si echipa emisiunii ne prezinta povestea muietilor posmagi, din cartierul Teis, de la marginea Targovistei.

Personajele centrale sunt romii asistati social, care au drepturi si care, de indraznesti sa ii iei la rost, se dezbraca de caracter. Cei pe care-i vom vedea sambata, la Asta-i Romania! sunt doar cativa dintre asistatii social care traiesc fara sa faca nimic, pe banii statului.

Telespectatorii o vor cunoaste pe doamna Mioara, care de ani buni ingroasa lista primariei la categoria asistata social si de o saptamana se plange ca are frisoane. Cand este luata la intrebari, ea nu stie nimic si n-a vazut o para chioara de la stat.

“Daca sunt bolnava, cum sa matur? Sunt bolnava. Sunt operata de doua ori de fere (fiere – n.r), am tensiune mare. Nu m-am dus niciodata sa muncesc, ma ia cu calduri, ma iau temperaturile. Nu pot sa muncesc!”, spune femeia.

Dupa parerea celor din cartierul Teis, nimeni nu are ajutor social si evident nimeni nu trebuie sa mearga la munca. Adevarul este ca toti traiesc din banii statului, dar ii ia raul cand vine vorba sa faca ceva pentru comunitate.

Ani la randul nimeni nu le-a stricat linistea si nimeni nu le-a batut la poarta sa ii intrebe cand au muncit ultima data. Si banii statului ajung luna de luna, in buzunarele lor largi fara ca ei sa miste un pai. Cand sunt scosi la munca, asistatii se imbolnavesc brusc! Si nu putini sunt cei care traiesc din ajutorul statului. Cifrele arata ca sunt de doua ori mai multi decat salariatii. Unii primesc pe buna dreptate banii, altii, poate cei mai multi, fara sa merite!

Nu ratati un material despre asistatii social care refuza sa munceasca, sambata, de la ora 23:00, la Asta-i Romania!.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in TV

To Top