Connect with us
Stațiile Antena 1 transformate în Antena 3. Iată de când și de ce

TV

Stațiile Antena 1 transformate în Antena 3. Iată de când și de ce

Serie de modificări importante în structurile Antena Group și Antena 3. Stațiile regionale ale Antenei 1 au fost preluate de Antena 3 și vor purta numele televiziunii de știri. Două dintre stațiile regionale au rămas fără licențe, iar Antena International se mută la Antena Group.

Publicitate

Antena 3 este, astfel, singura televiziune de știri cu stații locale, după ce Digi 24 a decis să închidă posturile din teritoriu.

Noile posturi regionale Antena 3 vor transmite, în cea mai mare parte, programele stațiilor de la București, dar vor avea și program propriu.

Totodată, potrivit legislației audiovizuale, vor putea include în calupurile publicitare reclame din zona locală.

Schimbarea vine înaintea campaniei electorale pentru europarlamentare. Toate schimbările au fost aprobate de Consiliul Național al Audiovizualului în ședința publică de astăzi și le redăm detaliat în continuare.

Cum a justificat grupul Intact schimbarea?

Norina Ionescu, reprezentantul grupului Intact, în fața CNA:

Norina Ionescu:

„S-au găsit niște soluții și de business și din toate punctele de vedere. Consider că programul local este o problemă în momentul de față la unele dintre stații, în sensul că procentul acestora este foarte mic.

Transferul acesta s-a decis ca urmare a faptului că programul local realizat se baza în principal pe informații, pe știri și nu avea nicio treabă cu strategia Antena 1 și Antena Group axată pe divertisment.”

Antena Group a cedat Antenei 3 nouă stații regionale. Totodată, acestea vor prelua denumirea și mare parte din emisia Antenei 3, astfel:

 Antena 3 din Brașov – regională pentru jud. Brașov. Va emite 100% Antena 3 București

– Antena 3 din Călărași – regională pentru jud. Călărași și Ialomoța; Pe lângă programul Antena 3 de la București, stația va avea 8 ore de program regional/ săptămână.

– Antena 3 din Constanța – regională pentru jud. Constanța și Tulcea. Antena 3 din Constanța va realiza 16 ore program regional/săptămână.

– Antena 3 din Deva – regională pentru jud. Hunedoara, Alba și Caraș-Severin; Antena 3 din Deva va realiza 16 ore program regional/săptămână.

– Antena 3 din Iași – regională pentru jud. Iași, Suceava, Bacău, Neamț, Botoșani și Vaslui; Antena 3 din Iași va realiza 16 ore program regional/săptămână

– Antena 3 din Pitești – regională pentru jud. Argeș, Dâmbovița, Olt și Vâlcea; Antena 3 din Pitești va realiza 16 ore program regional/săptămână

– Antena 3 din Ploiești – regională pentru jud. Prahova, Dâmbovița și Buzău; Antena 3 din Ploiești va realiza 13 ore program regional/săptămână

– Antena 3 din Slobozia – regională pentru Ialomița, Călărași, Brăila, Buzău și Tulcea; Antena 3 din Slobozia va realiza 16 ore program regional/săptămână

– Antena 3 din Tg. Mureș – regională pentru jud. Mureș, Harghita și Sibiu. Antena 3 din Tg. Mureș va realiza 16 ore program regional/săptămână

Stațiile locale vor emite în noua variantă, sub denumirea Antena 3, cât de curând.

Pe de altă parte, Antena Group a decis să renunțe la două dintre licențele regionale Antena 1 Arad și Antena 1 Cluj-Napoca. Acestea își vor înceta emisia.

Totodată CNA a aprobat mutarea licenței Antena International de pe societatea Antena 3 SA pe societatea Antena Group.

Detalii pe paginademedia.ro.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in TV

To Top