Connect with us
Televiziunea din România care se închide: anunț făcut de CNA

TV

Televiziunea din România care se închide: anunț făcut de CNA

Consiliul Național al Audiovizualului a luat o decizie destul de rară în istoria sa și anume de a nu prelungi licența unui post de televiziune din țara noastră. Ultima dată când s-a întâmplat asta a fost vorba de Realitatea TV. Află mai multe informații în rândurile de mai jos.

Televiziunea din România care se închide: anunț făcut de CNA

CNA a decis de curând să nu mai prelungească licența în cazul televiziunii 6TV. De aceea, fosta televiziune a lui Serghei Mizil va fi închisă în câteva zile. Decizia a fost luată de CNA datorită faptului că actualul proprietar al televiziunii, Olga Croitoru, i-a mințit pe membrii comisiei legat de conținutul televiziunii.

În ciuda acestor eforturi disperate, organismul de reglementare a mass mediei s-a declarat nemulțumit de conținutul emisiunilor postului. Motivele pentru care CNA a decis să nu mai prelungească licența acestui post de televiziune au inclus programe de conspirații, emisiuni cu tarot, reclame la slujbe cu vindecări miraculoase, reclame nemarcate la medicamente.

De asemenea, CNA a decis ca stația să își înceteze emisia pe 19 mai când îi va expira licența actuală. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi după mai mult de o oră de discuții din partea tuturor membrilor participanți la ședință.

Șefa CNA, Monica Gubernat a reproșat proprietarei postului TV:

”Consider că ne-ați mințit și sunteți de rea-credință. Nu este posibil să ne păcăliți. Ne-ați spus că este emisiune de pilates, ce pilates e aici?”

6TV avea în grilă titluri de emisiuni cum ar fi:

„Alchimia conspirației”, „Teoria conspirației”, „Turism, spiritualitate, autocunoaștere”, „Puterile secrete”, „Kathartics” sau „Misterele vieții-Misterele sănătății”.

După ce au vizionat bucăți din emisiune, membrii CNA au înțeles ca nu era vorba de pilates după cum declarase proprietara televiziunii.

”N-am auzit încă de pilates să fie o formă de căutare interioară. N-am auzit de pilates care să se facă prin cărți desenate pe care scrie dualitate. Ce prezintă cu cartea timp divin, de exemplu?

Eu constat că sunt foarte multe astfel de emisiuni, lăsând publicitatea la medicamente. Văd că e și o emisiune cu un preot care vorbește despre slujbe de vindecare

Puteți să vă faceți politica editoarială cum vreți, dar să nu încălcați legea. Asta a fost doar într-o singură monitorizare. Astfel de subiecte pot trece ușor de la informare la a induce ideea că astfel de tehnici rezolvă probleme,” a declarat Radu Herjeu, conform paginademedia.ro.

Televiziunea 6TV a primit licența audiovizuală de la CNA în anul 2011 și a primit autorizația în 2013. În 2015 Olga Croitoru a devenit asociat principal cu 99.94%.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in TV

To Top