Connect with us
violeta visuri la cheie

TV

Vești mari! Ce se întâmplă cu băiețelul bolnav de autism al Violetei, femeia care a murit la doar o lună după ce echipa emisiunii i-a refăcut casa

Cazul Violetei, femeia care a murit după ce echipa emisiunii „Visuri la cheie” i-a refăcut casa, a înduioșat întreaga Românie. În urma Violetei, au rămas trei băieți orfani de mamă.

Cazul care pune cele mai mari probleme este Ovidiu, băiatul cel mic, suferind de autism. Din fericire, povestea mamei sale a ajuns la un număr mare de oameni, iar cineva s-a oferit să dea un ajutor pe termen lung copiilor.

Asociația Fight for Life, care se ocupă cu ajutorarea oamenilor nevoiași, a explicat ce se întâmplă acum cu cei trei copii:

Cel mai problematic este Ovidiu, întrucât este autist, iar cel mai apropiat centru de terapie împotriva autismului se află la Târgoviște, la aproximativ 50 de kilometri de satul lor. Costurile cu naveta, terapia și tratamentul lui Ovidiu depășesc lejer o mie de euro pe lună, sumă absolut imposibilă pentru cei trei copii, care, momentan, nu au niciun venit.

După ce fratele mai mare va obține tutela fraților săi, cei trei copii vor avea un venit total de aproximativ 1.400 lei pe luna. De terapia frățiorului mai mic nici nu se pune problemă.

Noi le-am promis copiilor că o să-i ajutăm și de acum înainte și vom face tot posibilul astfel încât să ajungă în viață oameni de vază. Între timp, le-am prezentat copiilor un Înger, care parcă a fost trimis de Violeta, mama lor.

Este vorba de doamna Cristina Păun, o doamnă absolut minunată din Târgoviște, care s-a oferit să-i ajute pe copii pe termen lung. Copiii au acum haine, au lemne de iarnă, au mâncare.

Ovidiu va merge, astfel, la o școală specială pentru copiii cu autism, iar Florentin s-a înscris deja la clubul de fotbal Chindia Târgoviște. Dimineața se va duce la școală, iar după-amiază la antrenamentele de fotbal. Lavinus este elev la seral. Va termina anul acesta la seral, iar la vară va da diferențe și se va transfera la zi. Considerăm că pentru acești copii acum începe viitorul. Pur și simplu, parcă s-au născut din nou.

Noi vom fi mereu în legătură directă cu copiii. Băieții vor avea timp pentru prima dată de hobby-uri, vor putea să viseze, vor putea să trăiască exact că niște băieți de vârstă lor. Iar pe Ovidiu sperăm din tot sufletul să-l putem recupera. Doamne ajută!

Momentan copiii au enorm de mulți susținători. Oameni de pretutindeni care vor să le trimită haine, bani sau mâncare. I-am sfătuit să dea și altor oameni nevoiași și îi vom învață să ofere, să dăruiască. Va mulțumim, oameni minunați că i-ați susținut! Din păcate, că ei sunt mii de copii.

Avem copii de care ne ocupăm care se culcă seara nemâncați. Cunoaștem copii care nu au geci de iarnă sau încălțăminte. Haideți să-i ajutăm! E bine să fii bun!, au transmis membrii asociației.

Băiatul cel mare al Violetei a confirmat că vor fi ajutați de o femeie cu suflet mare și a mărturisit că a scris ceva emoționant în memoria mamei sale:

“Ne cumpără un apartament la dânsa în localitate. Pe cel mic o să-l dea la un centru de recuperare, la o şcoală unde sunt copii cu autism, eu am intrat la o şcoală cu fotbal. Am scris ceva pentru mama, din sufletul meu<<Nici nu mai ştiu câte discuţii interminabile am avut, câte cuvinte ne-am spus sau nu, vorbind despre viitor, cât şi despre trecut. Nu ştiu cine va mai fi ca tine. Astăzi parcă cerul este înnorat, îngerii din cer mi te-au luat”, a spus băiatul cel mare al Violetei, conform cancan.ro.

Violeta, din comuna Urseni, a murit din cauza cancerului, la doar o lună de zile după ce echipa emisiunii i-a refăcut casa. Ultima dorință a ei a fost ca fiii săi să poată locui în condiții civilizate.

Citește și: A murit de CANCER la doar o lună după ce echipa emisiunii i-a refăcut casa. Ce se întâmplă cu cei trei copii ai Violetei

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in TV

To Top