Știri

Uber nu are acces în zona de sosiri de pe Aeroportul Otopeni

CNAB a anunțat, marți, că autoturismele Uber nu au acces în zona de preluare a pasagerilor de pe Aeroportul Otopeni. Compania Națională Aeroporturi București a precizat că nu are nicio relație contractuală cu Uber. Spațiu de reclamă folosit de Uber și care a stârnit furia taximetriștilor, a fost contractat de o agenție media.

Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a amenințat că se va retrage de pe Aeroportul Otopeni dacă reclama Uber nu va fi eliminată. CNAB a subliniat însă că zona de preluare a pasagerilor este destinată exclusiv taxiurilor autorizate.

Reprezentanții CNAB au negat acuzația COTAR potrivit căreia companiile de taxi plătesc o taxă pentru a opera pe aeroport. Aceștia susțin că nu percep nicio taxo pentru activitatea de taximetrie pe aeroport. Firmele afiliate COTAR plătesc doar pentru reclama pe care și-o fac pe terminalele touchscreen din Aeroportul Otopeni, de 4.000 euro lunar.

”CNAB nu percepe nicio taxă pentru activitatea de taximetrie la aeroport. Singurele sume încasate de la firmele de taximetrie afiliate la COTAR sunt cele aferente reclamei pe care acestea şi-o fac pe terminalele touchscreen din aeroport, respectiv 4.000 euro lunar”, se arată în comunicat, potrivit news.ro.

Mașinile Uber nu au acces în zona de preluare a pasagerilor de pe Aeroportul Otopeni

Potrivit COTAR, firmele de taximetrie plătesc 220.000 de euro anual, pentru a opera în zona aeroportului.

”Conducerea Aeroportului Henri Coandă, din Bucureşti, ignoră absolut toate problemele pe care le-a creat pirateria taximetriştilor care operează ilegal în zona aeroportului şi permite accesul maşinilor în sistem Uber.

Mai mult, aeroportul a permis amplasarea unui panou publicitar, din care cetăţenii români sau străini care au nevoie de transport înţeleg că Uber este compania acreditată inclusiv pentru a face transferuri de la aeroport către orice destinaţie”, se arată în comunicatul COTAR.

Citește și Taximetrist jefuit cu pistolul la tampla in Gara de Nord

În România, la ora actuală, există 140.000 de utilizatori înregistrați Uber. Aplicația poate fi folosită în București, Brașov, Cluj și Timișoara.

Pentru a accesa serviciile Uber, utilizatorul trebuie să folosească aplicația de Android și iOS. Comanda unei curse se face prin alegerea destinației iar plata se achită cu cardul înregistrat în aplicație.

Acest articol a fost actualizat la: 29 noiembrie 2016 13:13

Share
Scris de
Oprea Raluca