Connect with us
Uite ce impact are untul asupra organismului tau!

Știri

Uite ce impact are untul asupra organismului tau!

Te-ai gandit vreodata ce impact ar putea avea untul asupra sanatatii tale?

In ultimii ani untul a fost blamat pentru numeroase afectiuni si probleme, de la obezitate la bolile cardiovasculare. Cu toate acestea, adevarul este ca untul reprezinta un aliment sanatos, care are nenumarate beneficii pentru organism.

Untul este bogat in vitamine solubile in grasime, cum ar fi vitamina A, vitamina E si vitamina K2. Vitamina K2 este rareori intalnita in alimentatia zilelor noastre, insa are un impact major asupra organismului. Persoanele care au deficit de vitamina K2 pot dezvolta boli cardiovasculare, osteoporoza sau chiar cancer.

VEZI IN DOAR 60 DE SECUNDE DACA ORGANELE TALE INTERNE SUNT SANATOASE

Acest aliment esential in vietile noastre contine un acid gras foarte important, numit butyrate. Acesta este produs de bacteriile in colon atunci cand consumi alimente bogate in fibre. De aceea este foarte important ca in alimentatia ta sa incluzi produse cu fibre. Totusi, un alt ingredient important care aduce butyrate in corp este untul. Experimentele pe sobolani au demonstrat ca acest compus creste nivelul de energie si previne acumularea de kilograme in plus atunci cand consumi alimente nesanatoase. Totodata, are efecte antiinflamatorii asupra sistemului digestiv.

Untul este asociat cu un risc scazut de aparitie a obsezitatii, una dintre cele mai crunte boli are secolului in care traim. Ti s-ar putea parea ciudat, insa este adevarat! Un studiu efectuat in 2012 desmontreaza ca produsele lactate bogate in grasimi nu sunt in legatura directa cu aparitia obezitatii, ci ajuta la prevenirea acesteia si a bolilor metabolice.

Acest ingredient atat de delicos mai contine un compus esential pentru tine si anume acidul linoleic conjugat. Acidul linoleic conjugat este deseori utilizat ca si supliment de slabit, diminuand procentul de grasime din corp si prevenind boli grave precum cancerul.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top