Connect with us

Știri

Uite ce nu ştiai despre cea mai celebră pictură din istorie

Cea mai celebără pictură din istorie, Mona Lisa, a ajuns atât de controvesată tocmai prin secretele pe care le ascunde de sute de ani sub uleiurile pânzelor ei.

Cercetătorul Pascal Cotte a descoperit că Da Vinci s-a răzgândit la un moment dat asupra poziţiei a două dintre degetele de la mâna stângă a Mona Lisei, că faţa acesteia era la origine mai lată şi că zâmbetul ei era mult mai expresiv.

Cotte a mai realizat fotografii de rezoluţie înaltă a peste 500 de tablouri, printre care se numără lucrari de Van Gogh, Brueghel, Courbet şi alţi maeştri europeni.

„Mona Lisa” lui Leonardo da Vinci a avut la origine gene şi sprâncene, care au fost şterse de-a lungul timpului din cauza restaurărilor, potrivit lui Cotte.

Mona Lisa ţine în mână o pătură care nu se mai vede cu ochiul liber. Cotte a mai spus că analiza sa a scos la iveală ceea ce el crede că erau culorile originale ale tabloului, tonuri de bleu şi alb. În prezent, tabloul include nuanţe de verde, galben şi brun puternice. „Cu doar o fotografie poţi penetra adanc în construcţia tabloului şi înţelege faptul că Leonardo a fost un geniu”, a spus Cotte.

Cercetătorul a petrecut peste 3.000 de ore pentru a analiza datele scanărilor pe care le-a realizat la laboratorul Muzeului Luvru în urmă cu câţiva ani. Cotte, de profesie inginer, a efectuat analize cu senzori, cu infraroşu şi ultraviolete. A reuşit astfel să realizeze o fotografie digitală de 22 de gigabiţi a Mona Lisei.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top