Connect with us
Uite ce poti pati daca bei ceai fierbinte

Știri

Uite ce poti pati daca bei ceai fierbinte

Bei ceai fierbinte? Este timpul sa renunti la acest obicei chiar acum!

Multi dintre noi consuma ceai fierbinte, mai ales atunci cand vremea este rece si o astfel de bautura la o temperatura ridicata te poate face sa te simti mult mai bine. Din pacate, studiile arata ca ceaiul fierbinte nu este deloc sanatos pentru organism.

Un grup de cercetatori de la Universitatea din Teheran au efectuat un studiu cu privire la consumul de ceai fierbinte si au ajuns la concluzia ca acesta poate provoca anumite forme de cancer. Este vorba indeosebi despre cancerul esofagian. Carcinomul scuamocelular face aproximativ 500.000 de victime anual, la nivel mondial, iar cifrele sunt in continua crestere.

NU FA ASTA INAINTE DE CULCARE DACA VREI SA AI UN SOMN LINISTIT!

Printre factorii principali de risc se numara fumatul, consumul excesivde alcool, dar si bauturile fierbinti. Aceasta boala groaznica afecteaza preponderent barbatii, insa exista si femei care sufera de pe urma ei. Se pare ca in nordul Iranului se afla o provincie in care exista cea mai mare rata de imbolnavire din lume, insa in mod paradoxal populatia din aceasta zona nu fumeaza si nu consuma alcool in cantitati excesive. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor consuma foarte mult ceai negru.

Oamenii de stiinta au comparat obiceiurile de consum ale unui numar de 300 de persoane bolnave de cancer, cu 571 de persoane sanatoase din aceeasi zona. Dintre toti acestia, peste 90% consumau cel putin un litru de ceai pe zi. Din pacate s-a constatat ca doar un procent de 39% dintre toti subiectii consumau ceaiul la o temperatura mai mica de 60 de grade. Astfel concluzia acestui studiu a fost ca persoanele care consuma ceai fierbinte ( la temperaturi de peste 65 grade Celsius) prezinta un risc dublu de imbolnavire. Se pare ca in urma arsurilor repetate, epiteliul de pe esofag devine foarte sensibil la factori cancerigeni si astfel se dezvolta aceasta madalie crunta.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top