Connect with us

Știri

Uite ce se intampla cu această icoană a Maicii Domnului din Vâlcea

Icoana din comuna Buneşti are ceva special, o întruchipează pe Maica Domnului cu trei mâini. Icoana a devenit în scurt timp o atracție pentru pelerinii care merg spre Horezu.

În jurul misterului în care este învăluită icoana s-au născut două ipoteze. Prima este cea a profesorului Demetrie Ion care arată că în momentul în care Irod ar fi dat ordin să fie uciși toți pruncii născuți în Nazaret, Maica Domnului l-a protejat pe pruncul Iisus să nu cadă victimă urgiei regelui Iudeii.

Ce-a de-a doua profeţie este susținută de biserică şi are ca centru povestea Sfântului Ioan Damaschin. Povestea icoanei este similară cu cea aflată pe Muntele Athos. Potrivit acesteia, o icoană a Maicii Domnului era zestrea de familie a Sfântului Ioan Damaschin și o avea în casa lui din Damasc, chiar când fusese întâiul sfetnic al stăpânitorului saracinilor, califul musulman Ualid.

Sfântul Ioan Damaschin a ținut cuvântările pentru apărarea icoanelor, iar iconoclaștii i-au tâiat mâna dreaptă. Atunci, Sfântul ținând mâna sa tăiată, a căzut înaintea acestei icoane a Maicii Domnului, cerând să-l vindece, iar mâna i s-a lipit la loc.

Drept mulțumire și recunoștință, Sfântul Ioan a adăugat la icoana Maicii Domnului o mână din argint, în partea de jos, astfel încât să dea impresia că Maica Domnului are o a treia mână.

„Această troiță este de fapt simbolul nostru, ne ocrotește comuna așa cum a ocrotit în ultima sută de ani drumeții care mergeau pe drumul Horezului dinspre Râmnicu Vâlcea. Troița era așezată la loc cu popas, aici era și un han și creștinii se închinau la această icoană minunată, reprezentând-o pe Maica Domnului cu trei mâini și care-l ține în brațe pe pruncul Iisus. Primăria s-a ocupat de reabilitarea picturii din fonduri proprii, am amenajat un spațiu verde în jurul acestei troițe”, a declarat Viorel Radi, primarul comunei.

sursa foto: crestinortodox.ro

sursa foto: crestinortodox.ro

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top