Categorii Știri

Uite cum s-a murit de dragul modei in trecut. Vezi chinurile prin care treceau femeile

De-a lungul istoriei multe femei au murit de dragul modei. Crinolinele, corsetele si incaltamintea au facut multe victime in vremea scriitorului Oscar Wilde.

CITESTE SI: ISTORIA BLUGILOR A INCEPUT ACUM 500 DE ANI

In perioada victoriana multe femei au murit din cauza modei. Pe vremea aceea corsetul nu era doar un simplu articol vestimentar, ci reprezenta un simbol al onorabilitatii femeilor. De-a lungul istoriei femeile care purtau corsetul cat mai strans in talie, dadeau dovada de caracter si de seriozitate, in timp ce un corset strans lejer reprezenta decadenta feminina.

In anul 1874, a fost publicata o lista de 97 de boli de care sufereau femeile care purtau corset, printre care constipatie, indigestie, lesinuri din cauza sufocarii si chiar sangerari interne.

Celebra crinolina, pe care o poarta majoritatea mireselor astazi pe sub rochia alba de la nunta, a fost si ea un subiect controversat. Atunci cand popularitatea acestui articol vestimentar a atins apogeul, in secolul XIX, multe femei au murit arse de vii. Doua dintre surorile vitrege ale celebrului scriitor Oscar Wilde au murit arse de vii, dupa ce rochiile le-au luat foc din cauza unui semineu. Pentru ca erau foarte greu de dat jos, crinolinele s-au aprins si au intetit flacarile care le-au curmat viata celor doua femei.

Nici barbatii nu au scapat de ,,blestemul” modei. Gulerele rigide pe care acestia le purtau in secolul XIX, erau detasabile pentru ca barbatii sa nu trebuiasca sa isi schimbe des camasile de pe ei. Acestea provocau intreruperea circulatiei prin carotida. Nu putine au fost cazurile in care dupa ce beau cateva paharae de vin, barbatii adormeau cu gatul aplecat si mureau prin axfixiere sau apoplexie.

Iata cateva fotografii din aceasta perioada:

Sursa foto: Adevaru.ro

Sursa foto: festoonedbutterfly.wordpress.com

 

Sursa foto: blog.brayola.com

Sursa foto: vox.com

Acest articol a fost actualizat la: 2016-01-20T19:01:18+02:00 19:01

Vezi comentarii

Share
Scris de
Raluca Badoiu

Acest site foloseste cookies.

Read More