Connect with us
ULTIMĂ ORĂ: Oficial guvernamental: „Armata se pregătește foarte serios DE RĂZBOI!”

Știri

ULTIMĂ ORĂ: Oficial guvernamental: „Armata se pregătește foarte serios DE RĂZBOI!”

Armata americană se pregăteşte ‘foarte serios’ de un posibil război cu Coreea de Nord, a indicat marţi un ales republican.

Acesta care şi-a exprimat totuşi speranţa să nu se ajungă în situaţia ca aceste pregătiri să fie puse în practică.

‘Administraţia examinează foarte serios opţiunile militare care ar putea intra în joc în ceea ce priveşte Coreea de Nord’, a declarat Mac Thornberry, preşedintele Comisiei pentru forţele armate din Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA.

‘Antrenamentele sunt foarte serioase’, a adăugat el. ‘Militarii au pregătiri în curs, dar sper ca acestea să nu fie necesare’, a subliniat el.

Ministrul apărării american Jim Mattis a insistat în mod repetat că eforturile de soluţionare a crizei nord-coreene trebuie să fie în primul rând diplomatice.

Armata se pregătește foarte serios DE RĂZBOI!

Acesta a precizat adăugând totuşi că Pentagonul trebuie să fie pregătit întotdeauna pentru orice eventualitate.

Tensiunile cu Phenianul s-au agravat după înmulţirea anul trecut a tirurilor cu rachete balistice nord-coreene capabile să transporte un focos nuclear şi să atingă teritoriul american.

Acestea s-au mai redus în intensitate odată cu discuţiile începute acum o săptămână între Seul şi Phenian.

Semn al faptului că tensiunile rămân ridicate, o alertă falsă a provocat panică sâmbătă în arhipelagul Hawaii, când locuitorii au primit un mesaj de avertizare.

În mesaj se preciza că teritoriul este vizat de o rachetă balistică şi erau îndemnaţi să se adăpostească.

SUA şi aliaţii lor s-au reunit marţi la Vancouver în încercarea de a înăspri sancţiunile împotriva Phenianului, o reuniune la care China şi Rusia nu au participat şi pe care au pus-o deja sub semnul întrebării.

Citeşte şi Incident AVIATIC: Un Boeing 737-800 a depășit pista la aterizare

Debutul de an vine și cu un incident. Aeronava Boeing 737-800 (TC-CPF) Pegasus Airlines a depășit pista la aterizare.

Update 15.01.2018: Au apărut și primele elemente din investigația incidentului de la Trabzon. Echipajul de cabină a declarat că totul a decurs normal, a fost un zbor fără incidente, asta până la aterizare.

Din primele informații reiese că first officer (copilotul) executa procedura de aterizare. După touchdown, decelerația era prea lentă din cauza umidității de pe pistă. Manșa a trecut în mâna comandantului, care a aplicat frânele, iar aeronava a început să vireze ușor spre stângă.

Totul a culminat cu o accelerație anormală a motorului 2 (dreapta), ceea ce a făcut ca aeronava să vireze și mai mult stânga, părăsint pista și căzând pe panta abruptă, aproape de Marea Neagră. Motorul 2 s-a desprins de aripă și a căzut în mare, în timp ce aeronava s-a blocat în malul de pământ.

Pasagerii au fost evacuați pe ușile din spate și pe ieșirile de urgență din drepturile aripilor. Autoritățile locale au menționat că 11 persoane au ajuns cu mici leziuni la spital. Vă reamintim că la bord se aflau 168 de persoane (162 de pasageri și 6 membri ai echipajului).

Știrea inițială: În urmă cu puțin timp, aeronava Boeing 737-800 (TC-CPF) Pegasus Airlines, care opera zborul PC8622, a depășit pista 11 a aeroportului din Trabzon.

Incident zbor PC8622 Pegasus Airlines

Aeronava zbura pe ruta Ankara (ESB) – Trabzon (TZX), iar incidentul a avut loc la ora 20:25 UTC (23:25 ora locală). Din fericire, nu sunt înregistrate decese, iar toți cei aflați la bord au fost evacuați pe toboganele de urgență.

La bord s-au aflat 162 de pasageri și 6 membri ai echipajului (2 piloți și 4 însoțitori de bord). Pegasus Airlines confirmă faptul că nimeni nu a fost rănit.

Din motive încă necunoscute, aeronava a depășit pista la aterizare și a alunecat spre Marea Neagră. La momentul incidentului, ploua și pista era umedă.

Se pare că a avut probleme cu încetinirea pe pistă, având o viteză de peste 200 de km/h în a doua parte a acesteia. Aeroportul din Trabzon are o singură pistă, pe direcția 11/29, cu lungimea de 2640 de metri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top