Știri

Ultima oră! Se ridică restricțiile în București. Anunțul oficial al Prefectului

Capitala iese din scenariul roșu și intră în scenariul galben, după câteva zile în care rata de incidență a scăzut și s-a menținut sub 3 la mia de locuitori. După ce Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis că riscul de infectare nu mai este la fel de ridicat în Capitală, autoritățile au decis să fie ridicate de luni unele restricții în vigoare.

Ce restricții se ridică în București de luni

Municipiul Bucureşti a rămas pentru a treia zi consecutiv în zona portocalie în ceea ce priveşte rata de infectare cu noul coronavirus cumulată la 14 zile, după ce vineri resa înregistrat 2,52 cazuri la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua precedentă, când a avut 2,69 cazuri la mia de locuitori.

Astfel, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis vineri, 22 ianuarie, ridicarea mai multor restricții pe care bucureștenii au fost nevoiți să le respecte din cauza riscului mare îmbolnăvire care exista în Capitală. Încă din 22 octombrie, Bucureștiul este vizat de restricții specifice scenariului roșu.

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, a anunțat că de luni, 25 ianuarie, vor fi relaxate mai multe măsuri. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a susținut azi o ședință, în cadrul căreia au fostr acordate 47 de voturi pentru ridicarea mai multor măsuri stricte.

Ce măsuri ar putea fi relaxate în scenariul galben în care a fost încadrată Capitala:

  • permiterea funcționării cu o capacitate de maximum 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor;
  • redeschiderea activităților la interior a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maximum 30% din capacitatea unității;
  • permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, ale operatorilor economici licențiati în domeniul jocurilor de noroc.

Ministrul Sănătății cere menținerea restricțiilor

Ministerul Sănătății a transmis o scrisoare Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, prin care ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, cere menținerea restricțiilor din Capitală, pe motiv că „măsurile de relaxare constituie un risc major ce ar putea duce la apariția unui nou val de infecții”. Gestui lui este explicat de faptul că la Institutul Matei Balș au fost confirmate două cazuri noi de infecție cu noua tulpină, mai contagioasă, depistată în Marea Britanie.

Acest articol a fost actualizat la: 2021-01-22T15:35:03+02:00 15:35

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More