Connect with us
Ultima zi de depunere de Declarației Unice. Ce riscă cei care nu o depun

Știri

Ultima zi de depunere a Declarației Unice. Ce riscă cei care nu o depun

Astăzi este ultima zi în care se mai poate depune Declarația Unică. Cei care nu depun această declarație riscă să primească o amenda cuprinsă între 50 și 500 de lei.

Declaraţia unică 2018 în care trebuie declarate veniturile încasate în anul 2017 mai poate fi depusă până astăzi. Marţi, 31 iulie, este ultima zi de depunere a Declaraţiei Unice.

Declaratia unica poate fi depusă la ghişeele ANAF, prin poştă sau online. Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice se completează şi se depune exclusiv pentru veniturile din anul 2017.

Nedepunerea la termenul prevăzut de lege de către persoanele fizice a Declaraţiei Unice se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 500 lei.

Contribuabilii persoane fizice pot depune Declaraţia Unică online, prin intermediul aplicaţiei care poate fi accesată la adresa https://declunica.anaf.ro/, cu numele de utilizator şi parola contului personal din Spaţiul Privat Virtual, prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro, conform Ministerului Finanţelor.

Declarația Unică, ultima zi de depunere

Declaraţia Unică se poate depune şi în format hârtie direct la registratura administraţiilor fiscale ale ANAF sau prin poştă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Declaraţia unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, şi de cele care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii.

Persoanele care nu realizează venituri şi aleg să plătească contribuţia de asigurare de sănătate au, de asemenea, obligaţia de a depune Declaraţia Unică.

Citește și Amendă pentru cei care nu au depus Declarația Unică la ANAF

Citește și Declarația unică: ANAF a lansat o aplicație pentru a facilita depunerea formularului

Pentru depunerea online a declaraţiei până la 31 iulie, se acordă o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 şi plătit integral până la 15 martie 2019. Bonificaţia se acordă corespunzător şi pentru contribuţiile sociale datorate potrivit legii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top