Connect with us
moarte-16092015

Știri

Ultimele cuvinte ale unor personalitati celebre aflate pe patul de moarte

Atunci cand ajungem pe patul de moarte nu mai conteaza cat de celebrii am fost de-a lungul vietii, deznodamantul este acelasi pentru toti. Iata cateva vorbe de duh ale celor mai celebre personalitati!

Pana si cei mai celebri oameni si-au dezvaluit adevarata personalitate si gandurile cele mai sincere atunci cand au ajuns pe patul de moarte.

In ultimele clipe ale vietii sinceritatea ne curge parca prin vene. Ce au spus cele mai mari personalitati in ultimele momente ale vietii?

Nostradamus, faimosul medic, cabalist si farmacist francez, a dat nastere de-a lungul vietii multor profetii care mai tarziu s-au adeverit. Dar care au fost ultimele sale cuvinte? Ei bine, aflat pe patul de moarte, Nostradamus a spus ,, Maine nu voi mai fi aici.”

nostradamus

Sursa foto: biography.com

Napoleon Bonaparte, fostul lider politic si militar al Frantei, ale carui actiuni au influentat puternic politica europeana de la inceputul secolului al XIX-lea, nu a mai fost atat de viteaz in ultimele clipe ale vietii. Totusi, ultimele sale cuvinte au avut tot un mesaj politic ,, Franta, armata, conducerea armatei, sa ramana cu bine.”

Sursa foto: sciencedummy.wordpress.com

Ludwig van Beethoven, recunoscut ca unul din cei mai mari compozitori din istoria muzicii, a avut vorbele la el chiar si in ultimele clipe ale vietii ,, Aplaudati, prieteni, comedia s-a sfarsit.”

beethoven

Sursa foto: biography.com

CITESTE SI: CUM A MURIT GEORGE ENESCU IN ROBIA UNEI PRINTESE EXTRAVAGANTE

Lui Frederic Chopin, considerat drept unul dintre cei mai prolifici si influenti compozitori de muzica pentru pian, mintea i-a stat la muzica chiar si pe patul de moarte. Ultimele cuvinte ale compozitorului au fost ,,Canta Mozart in amintirea mea – si te voi auzi.”

chopin

Sursa foto: philharmonia.co.uk

Pe Frank Sinatra, unul dintre cei mai celebrii cantareti si , totodata, actori americani ai lumii, nici macar Oscarul acordat de membrii Academiei Americane de Film nu i-a alungat frica de moarte. Nu se stie inca din ce motiv sau ce framantari sufletesti a avut artistul, dar ultimele sale cuvinte au fost ,,Pierd.”

frank sinatra

Sursa foto: saintheron.com

Excentricul Salvador Dali, reprezentant de seama al curentului suprarealist in arta,si-a pastrat umorul si ironia chiar si pe patul de moarte. Ultimele sale cuvinte fac trimitere la unul dintre cele mai celebre tablouri ale sale ,,Unde este ceasul meu?”

Sursa foto: baterbys.com

Sursa foto: baterbys.com

Winston Churchill, prim ministru al Regatului Unit in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a trait suficient de mult incat sa considere ca le-a vazut pe toate. Ultimele sale vorbe au fost ,,M-am plictisit de toate”.

Sursa foto: drhurd.com

Sursa foto: drhurd.com

Maria Antoaneta, regina Frantei, a fost declarata vinovata de tradare la un proces care s-a dovedit a fi mai mult o inscenare. In 16 octombrie 1793 ea a fost executata in Place de la Concorde. Ultimele sale cuvinte au fost „Iertati-ma, domnule, n-am vrut” adresate calaului Sanson, pe care il calcase pe picior.

maria antoineta

Sursa foto: wikimedia.org

Scriitor si filosof al Iluminismului francez, Voltaire a murit la data de 20 mai 1778 . Cand preotul care venise sa il spovedeasca i-a cerut sa se lepede de diavol, Voltaire a raspuns: „Acum, dragul meu, nu este momentul sa-ti faci dusmani.”

voltaire

Sursa foto: thegreatcourses.com

Cum ti se pare ca au intampinat moartea toti acesti oameni celebri?

Sursa foto: freeimages.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top