Ultimele detalii despre starea lui Florin Busuioc – Actorul, transferat la Fundeni

07.11.2018
Ultimele detalii despre starea lui Florin Busuioc – Actorul, transferat la Fundeni

Florin Busuioc a făcut infarct marți seara, în timpul unui spectacol care a avut loc la Craiova. Actorul a fost dus se urgență la spital, iar apoi a suferit o intervenție pe cord.

Actorului Florin Busuioc i-a fost montat un stent, iar acesta este în afara oricărui pericol, a anunțat purtătorul de cuvânt al SJU Craiova, Cristina Geormăneanu. Starea lui rămâne însă gravă, deși a fost stabilizat.

Update: Elicopterul SMURD care îl transportă pe Florin Busuioc a ajuns la București. Actorul a fost dus la Institutul de Boli Cardiovasculare CC Iliescu din cadrul Spitalului Fundeni.

Citește și: Reacția PRO TV după ce Florin Busuioc a făcut infarct

Citește și: Medicul care l-a operat pe Florin Busuioc dezvăluie în ce stare se află acesta

 

Update: Actorul va fi transferat de urgenţă, cu un elicopter, la Spitalul Fundeni, anunţă România TV. Potrivit sursei citate, în acest moment medicii din Craiova se pregătesc să-l transfere pe Florin Busuioc cu un elicopter SMURD la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti. Actorul a fost dus la terapie intensivă imediat după intervenţia pe care a suferit-o.

Florin Busuioc a făcut, seara trecut, un infarct, după care a fost supus unei intervenţii de montare a unui

Știre inițială

Operaţia a fost o reuşită, i s-a montat un stent şi acum pacientul este în afara oricărui pericol. În legătură cu celelalte detalii, familia nu îmi permite să dau nicio declaraţie. Important este, însă, că totul s-a terminat cu bine, a declarat purtătorul de cuvânt.

“Din punct de vedere medical, starea pacientului este îmbunătățită. Primul moment critic a fost depășit.

Florin Busuioc a suferit un infarct și dacă nu se intervenea, deși la noi este foarte greu ca nu avem linie de gardă, poate că alta era situația acum.

Medicii Paul Trașcă, Eugen Țieranu și Emilia Oanță s-au mobilizat și au făcut o treabă extraordinară. Pacientul nu putea fi transportat în primul rând din cauza condițiilor meteo.

Ceața nu permitea acest lucru. Fiecare minut a contat și ne bucură faptul că medicii noștri au făcut posibilă această intervenție”, a declarat și managerului spitalului Județean de Urgență din Craiova.

„Busu” a leşinat, iar medicii au fost chemaţi imediat. Aceştia l-au resuscitat de trei ori şi în prezent se află la Spitalul din Craiova. Șeful secţiei de cardiologie nu a putut fi găsit pentru că avea telefonul închis, scrie capital.ro

Doi medici tineri, Eugen Țiereanu, care este din Bucureşti, şi Paul Traşcă, din Târgu-Mureş, sunt cei care au fost chemaţi de urgenţă la spital şi au reuşit să ducă la bun sfârşit operaţia celui mai iubit prezentator meteo din România. Cei doi s-au transferat recent la spitalul din Craiova, unde s-a deschis un centru de cardiologie.

Ce a pățit, de fapt, Florin Busuioc

„Este deja în sala de intervenţii. Momentan trebuie stabilizat. Este în operaţie. Nu va putea fi transportat, acum sunt cele mai importante momente, în care trebuie stabilizat.

Abia ulterior se va lua o decizie în acest sens. Nu se pune problema trimiterii unor medici de la Bucureşti la Craiova. Din cauza ceţii oricum nu poate zbura nimic acum”, a declarat, pentru Libertatea, Raed Arafat, chiar înainte de finalizarea operaţiei.

Marți seară (6 noiembrie), Florin Busuioc (56 de ani) nu a prezentat vremea la Știrile Pro Tv. El a fost înlocuit de prezentatoarea Magda Pălimariu, întrucât își luase liber pentru că juca într-o piesă la Craiova.

De altfel, Busu a suferit un infarct chiar în timpul spectacolului Central Park, la Filarmonica Oltenia din Craiova. El a început să se simtă rău în timpul spectacolului. A fost chemată o ambulanţă SMURD, iar acestuia i s-au acordat îngrijiri la faţa locului.

Raed Arafat spunea după incident că actorul a făcut stop cardiac și că starea sa este gravă.

„A suferit din păcate un stop cardiac. A fost resuscitat de echipajul SMURD, dus la spitalul din Craiova şi acolo este sub tratament acum. Încă starea sa este gravă”, a spus secretarul de stat, marți seară, potrivit Agerpres.

Citește și: Clipe grele pentru un concurent celebru de la Exatlon : „A făcut infarct”