Connect with us

Știri

Un ambulanțier care a depăşit viteza legală pentru un transport urgent de sânge şi plasmă, amendat şi cu permisul luat

Liviu Mihalache, un ambulanțier care a depășit viteza legală pentru un transport urgent de sânge și plasmă, a primit o veste greu de închipuit. Bărbatul a fost amendat și, în plus, s-a trezit și cu permisul luat.

Liviu Mihalache a fost oprit în luna iulie de către un echipaj de la Politia Rutieră, amendat cu 580 de lei si i s-a suspendat permisul pentru 30 de zile.

Bărbatul a contestat procesul verbal si, în primă instantă, Judecătoria Vaslui a decis că acesta a avut dreptate si a anulat sancțiunea polițiștilor, dându-i doar un avertisment.

Citește și: Amenzile STB(fostă RATB) cresc până la 500 de lei. Cât vei plăti dacă nu validezi abonamentul

Judecătoria Vaslui a anulat sancţiunea

„Fată de considerentele de mai sus, instanta, urmează să admită plângerea contraventională formulată de petent, să modifice procesul-verbal contraventional în sensul înlocuirii sanctiunii amenzii contraventionale în cuantum de 580 lei aplicată petentului cu cea a avertismentului si să înlăture sanctiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conducere pe o perioadă de 30 de zile.

Vor fi mentinute celelalte dispozitii ale procesului-verbal contestat. Totodată, instanta atrage atentia petentului asupra pericolului social al faptei săvârsite, asupra urmărilor care s-ar fi putut produce, precum si asupra necesitătii respectării dispozitiilor legale în vigoare”, se arată în motivarea instantei de judecată, informează vremeanoua.ro.

Judecătorii Tribunalului au decis apoi desființarea deciziei dată în primă instanță, amendarea ambulanțierului și suspendarea dreptului de a conduce al acestuia pentru 30 de zile.

Liviu Mihalache a dezvăluit că a considerat că e mai bine să accelereze, decât să i se strice transportul. Pentru asta, acesta a rămas pieton.

Ambulantierul transporta de la Bârlad la Iasi cantități importante de sânge si plasmă. În jurul prânzului, acesta a deăîșit în viteză o masină radar neinscripționată, iar agentul de la Rutieră l-a lăsat pe șoferul de la Ambulanță fără permis, pe motiv că nu avea… codul de boală cerut pentru urgențe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top