Connect with us
Un ambulanțier poartă un combinezon prins cu bandă adezivă la un caz de coronavirus

Sanatate

Un ambulanțier poartă un combinezon prins cu bandă adezivă

Un ambulanțier din Câmpulung Moldovenesc a fost trimis la un pacient infectat cu coronavirus. Conform spuselor unei colege de-ale sale, acesta nu era echipat corespunzător, purtând un combinezon prins cu bandă adezivă.

Sursa foto: Antena 3

Sursa foto: Antena 3

Un ambulanțier poartă un combinezon prins cu bandă adezivă. Echipamentele nu au mărimile potrivite

Cei de la serviciul de ambulanță acuză că echipamentele pe care le primesc nu li se potrivesc, pentru că nu au mărimi diferite, pentru fiecare. Altfel, ei trebuie să se adapteze situației și să folosească banda adezivă pentru a acoperi rupturile costumelor.

„În momentul de față suntem carne de tun, nu avem ținute, se rup, te obligă să le tragi cu scotch, să pui cearșaful de unică folosință pe care îl pui pe targă ca să le căptușești, avem acei botoșei pe care îi au vizitatorii în spital și se rup de la atâtea drumuri – suntem efectiv fără nicio protecție.”, a declarat o asistentă a ambulanței Câmpulung Moldovenesc.

Asistenta a declarat că sunt multe situații de acest fel, în care personalul medical nu beneficiază de protecția necesară.  De altfel, asistenta se teme că atât ea, cât și alți colegi ar putea fi infectați, fără să știe, însă, acest lucru. Deși nu au fost testați și sănătatea lor și a pacienților este în pericol, continuă să lucreze și în aceste condiții. Aceasta susține și că au existat situații când colegii săi, testați pozitiv cu Covid-19, au fost forțați să vină la muncă. De asemenea, spune că sunt amenințați și nu au voie să semnaleze nicio nemulțumire.

„Nimeni nu a venit să ne întrebe de când a început pandemia să vadă dacă avem ceva. A avut un mare curaj colega mea să spună ce s-a petrecut. Noi suntem amenințați. Nu avem voie să spunem nimic, suntem amenințați cu procuratură, dosare penale.”, a adăugat asistenta.

 

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top