Connect with us
Un avion Blue Air a aterizat de urgență în Slovacia. Aeronava s-ar fi depresurizat

Știri

Un avion Blue Air a aterizat de urgență în Slovacia. Aeronava s-ar fi depresurizat

Un avion al companiei low-cost Blue Air, care efectua o cursă între Cluj și Dublin, a aterizat de urgență în Slovacia, miercuri dimineața, a transmis compania.

Aeronava s-ar fi depresurizat şi ar fi început să miroasă a fum, moment în care măştile de oxigen au căzut, iar oamenii au început să se panicheze.

În urma incidentului, compania a făcut mai multe precizări.

„Aeronava tip Boeing 737-800 ce opera zborul 0B3755, pe ruta Cluj – Dublin, a decolat conform orarului de zbor la ora 10.10 (ora României), iar după aproximativ o oră de zbor comandantul a solicitat aterizarea pe cel mai apropiat aeroport, pentru efectuarea de verificări suplimentare.

Astfel, în jurul orei 11.40, aeronava a aterizat în condiții normale pe Aeroportul Bratislava (Slovacia)”, a precizat compania într-un comunicat.

Decizia comandatului a fost luată ca măsură de precauție, în urma activării unor senzori la bordul avionului YR-BMP, care au indicat o posibilă depresurizare a cabinei.

Echipajul a informat pasagerii cu privire la această situație și a activat măștile de oxigen conform procedurilor standard. Pasagerii au fost cooperanți cu personalul navigant, precizează comunicatul.

În jurul orei 11.40, aeronava a aterizat în condiții normale pe Aeroportul Bratislava (Slovacia).

Compania a mai spus și că pasagerii vor fi preluați cu o altă aeronavă.

„Echipajul a informat pasagerii cu privire la această situație și au activat măștile de oxigen conform procedurilor standard. Aceștia au fost cooperanți cu personalul navigant.

La această oră, compania Blue Air pregătește o altă aeronavă cu echipaj care să preia pasagerii și să-i transporte către destinația lor.

De asemenea, compania le asigură asistență și refreshments (mâncare și băuturi)”, mai anunță compania, care precizează că situația nu a pus în niciun moment în pericol securitatea pasagerilor sau a echipajului.

Citește și: Un cursă Wizzair s-a întors pe aeroportul din Sibiu, dupa ce unei pasagere i s-a făcut rău

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top