Un băiețel cu sindromul Down a dispărut de acasă. Cum a fost găsit după mai bine de 18 ore

Dispariția copilului lor care suferă de sindromul Down a creat momente de panică într-o familie din Alabama. Băiețelul de 10 ani a dispărut de acasă, în după-amiaza zilei de marți. Imediat după ce părinții au sesizat că băiețelul lor lipsește au anunțat autoritățile, care s-au mobilizat și au plecat în căutarea lui.

Oamenii legii, părinții și vecinii s-au alăturat în misiunea de căutare, care a durat până târziu în noapte. Lăsarea întunericului, însă, le-a îngreunat misiunea și au abandonat căutările până a doua zi.

A doua zi, zeci de voluntari și salvatori s-au adunat și au împânzit împrejurimile casei. Deja trecuseră 18 ore de la dispariția copilului. La un moment dat, câinele familiei a fost observat că e extrem de agitat și lătra fără încetare. A fost un semnal pentru salvatori, care au decis să-l urmeze. Câinele familie i-a condus pe toți într-o pădure, aflat la aproximativ 3 kilometri de casa copilului. Într-un loc adăpstit, aproape de un pârâu, autoritățile l-au găsit pe copil înconjurat pui cățelului.

„Am auzit câinele latrând și l-au urmat. Apoi am auzit lătratul unor puiuți, care stăteau lângă copil.”, a declarat Jamie Swinney, participant la căutare, pentru un post local.

Un alt salvator a povestit: „Primul lucru pe care l-a vrut când l-am găsit a fost să meargă în brațele tatălui. Când l-am găsit l-am întrebat dacă este bine și a spus că da, dar vrea să meargă acasa.”

Copilul a fost găsit umed și fără pantofi. Oficialii cred că el a rătăcit de la domiciliu să urmeze cățeii de-a lungul unui pârâu din apropiere și s-a pierdut. Totodată, oamenii legii cred că a fost salvat de puiuți, care l-au încălzit întreaga noapte, pentru că afara era frig.

Băiatul a fost spitalizat pentru scurt timp și a fost tratat pentru contuzii minore, dar acum este bine.

Fratele său, Chris Bailey, și-a exprimat recunoștința față de comunitatea care s-a implicat în căutarea băiatului.

„A fost uimitor cât de mulți oameni s-au adunat să ne ajute. Este pur și simplu uimitor să fim aproape unii de alții.”, a declarat Bailey

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More