Connect with us
CRACIUNUL in lume! Cum este reprezentat MOS CRACIUN in alte tari

Știri

Un băiețel de cinci ani a murit în brațele lui Moș Crăciun. Ce i-a spus înainte de a-și da ultima suflare

O poveste emoționantă de Crăciun vine din Statele Unite. Un băiețel de cinci ani, grav bolnav, a murit în brațele lui Moș Crăciun, pe care părinții l-au chemat la spital pentru a îi îndeplini o ultimă dorință puștiului.

Eric Schmitt-Matzen, un bărbat în vârstă de 60 de ani, joacă rolul lui Moș Crăciun la diverse evenimente de mai mulți ani. Însă întâlnirea cu un băiețel bolnav, într-un spital din Tennessee, este una pe care nu o va uita vreodată.

Schmitt-Matzen, inginer mecanic și președintele Packaging Seals & Engineering, abia ajunsese acasă când a primit un telefon de la o asistentă medicală, prin care era chemat de urgență la spital. Asistenta i-a spus povestea unui băiețel de cinci ani, aflat pe patul de moarte, a cărui ultimă dorință era să îl mai vadă o dată pe Moș Crăciun.

Bărbatul și-a pus rapid costumul pe el și în 15 minute era în fața salonului. Acolo îl aștepta mama copilului, care pregătise deja o jucărie pentru el, din partea Moșului.

„El stătea cu spatele la fereastră, tot ceea ce am putut face a fost să încep să vorbesc cu aplomb și bucurie, știți: „Cum să aud că tu nu vei sărbători Crăciunul anul asta?” și el îmi spune ” Sunt pe moarte”, a povestit bătrânul.

Băiețelul era atât de slăbit încât abia a putut deschide cadoul.

„Abia a putut să deschidă cadoul. A văzut ce era acolo și a început să zâmbească. Și-a culcat capul de pernă și s-a uitat la mine, spunându-mi „sunt pe moarte” și se uită la mine ca și cum nu înțelegea de fapt ce înseamnă asta”.

Schmitt-Matzen: „Când ajungi la Porțile Raiului, spune-le că ești cel mai grozav spiriduș al lui Mos Crăciun”

Schmitt-Matzen a încercat să îi dea puțin curaj băiatului, spunând-i să se prezinte la porțile raiului ca fiind cel mai grozav spiriduș al lui Moș Crăciun.

„Poți să-mi faci o favoare? Desigur! Când ajungi la Porțile Raiului, spune-le că ești cel mai grozav spiriduș al lui Mos Crăciun.

Iar el zice: Chiar sunt ?

Da, sigur că ești. Sunt sigur că te vor lăsa sa intri imediat.

Da? Și s-a ridicat și m-a îmbrățișat cu putere.

Apoi s-a uitat la mine și m-a întrebat : Moș Crăciun, poți să mă ajuți?

Citește și: Cel mai mare brad de Crăciun din România, împodobit la Cisnădie

Și atunci și-a dat ultima suflare. Nu mi-am dat seama imediat, m-am uitat la el și apoi m-am uitat la fereastră. Mama lui a început să țipe „Nu, nu încă!”. Au venit înăuntru, le-am pus fiul în brațe și am fugit de acolo. Trei zile după aceea nu am mai fost om”, a povestit bărbatul, emoționat până la lacrimi.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top