Connect with us
Un bărbat a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru mesajele postate pe reţele sociale

Știri

Un bărbat a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru mesajele postate pe reţele sociale

Un bărbat din Malaysia a fost condamnat la 10 ani de închisoare, iar alţi trei au fost inculpaţi pentru insulte aduse Islamului şi profetului Mahomed pe reţelele sociale, a anunţat, sâmbătă, poliţia locală, informează Reuters.

Sursa citată scrie că este vorba despre cea mai aspră pedeapsă dictată pentru o astfel de faptă în această ţară majoritar musulmană, unde tensiunile de natură religioasă şi rasială au crescut în ultimele luni, potrivit News.ro.

Inspectorul general de poliţie Mohamad Fuzi Harun a precizat, într-o declaraţie de presă, că persoana condamnată a pledat vinovat pentru 10 capete de acuzare de abuz pe reţelele sociale.

Fiecare infracţiune se pedepseşte, potrivit legii din Malaysia, cu un an de închisoare sau amendă de până la 50.000 ringgit (12.228 de dolari) sau amândouă.

Sentinţa a fost pusă în aplicare imediat, a precizat Mohamad Fuzi.

Potrivit Reuters, un alt utilizator a pledat vinovat, iar o audiere a acestuia a fost programată pentru ziua de luni. Alţi doi au pledat nevinovat şi au fost reţinuţi, fără posibilitatea de a ieşi pe cauţiune.

“Poliţia sfătuieşte publicul să nu comită abuzuri pe reţelele de socializare prin încărcarea sau distribuirea de mesaje care pot provoca tensiuni de natură religioasă sau rasială în diferitele comunităţi din această ţară”, a mai spus inspectorul de poliţie Mohamad Fuzi.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top