Connect with us
Un bărbat a fost luat de viituri. Pompierii au reluat căutările

Știri

Un bărbat a fost luat de viituri. Pompierii au reluat căutările

Pompierii au reluat, luni, căutările bărbatului luat vineri de viiturile râului Cracău, în timp ce încerca să traverseze apa, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ.

Şi în cursul zilei de duminică au fost efectuate căutări, însă fără niciun rezultat.

Bărbatul dispărut are 58 ani şi este din satul Căciuleşti, comuna Girov, iar vineri a dispărut de la domiciliu. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti s-a constatat că bărbatul traversa, zilnic, râul Cracău, în dreptul fabricii de in, pentru a merge la concubina sa.

Vineri se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi a fost sfătuit de tatăl său să nu traverseze râul deoarece debitul era crescut în urma precipitaţiilor.

Bărbatul nu a ascultat sfatul acestuia şi a plecat la concubină, dar nu a mai ajuns nici la aceasta şi nici acasă, motiv pentru care se bănuieşte că a fost luat de viitură.

Un alt bărbat a fost luat de viituri, sâmbătă, iar trupul său a fost găsit a doua zi la câţiva kilometri distanţă, după ce apele râului Cuejdi s-au retras. Victima culegea lemne cu o cange de pe râu, în localitatea Gârcina, şi a fost surprins de viitură.

430 de persoane au fost evacuate

În cursul zilei de sâmbătă au fost evacuate 430 de persoane din satele Stejaru, Buşmei, Frumosu şi Soci, din comuna Farcaşa, din cauza viiturilor. Evacuarea a avut rol preventiv şi după câteva ore în care au stat la rude sau în şcolile din sat, persoanele s-au întors acasă.

Un bărbat în vârstă de 48 ani, din comuna Gârcina, a murit luat de viituri în timp ce culegea lemne cu o cange pe râul Cuejdi. Trupul acestuia a fost găsit duminică, de un localnic, după retragerea apelor, la câţiva kilometri în aval, la intrarea râului în municipiul Piatra-Neamţ.

Citește și Dezastru în Brașov. Bilanțul inundațiilor care au lovit orașul

Pompierii au salvat, în cursul acţiunilor realizate sâmbătă, 8 adulţi şi 4 copii care erau în pericol.

Viiturile au mai inundat 4.130 hectare de teren arabil, 119 hectare de păşune şi fâneţe şi 55 fântâni şi au rupt 6 diguri.

De asemenea, au fost afectate parţial sau total porţiuni de pe 2 drumuri naţionale, 4 drumuri din municipiul Roman, 8 drumuri judeţene, 121 drumuri comunale şi săteşti, 20 de poduri, 32 de podeţe şi 24 de punţi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top