Connect with us

Știri

Un cunoscut artist va fi operat! Vezi aici despre cine e vorba!

Celebrul tenor spaniol Placido Domingo a fost internat intr-o clinica din New York, unde va fi supus unei operatii de extirpare a vezicii biliare.  

Placido Domingo, in varsta de 74 de ani, participa marti la o sedinta de repetitii pentru spectacolul „Tosca” al Operei Metropolitane din New York,  cand a inceput sa acuze varsaturi si dureri puternice, a mentionat agentul de presa al acestuia pentru Los Angeles Times.

Tenorul a fost transportant la un spital din apropiere, in prezent, simtindu-se „putin mai bine”, potrivit aceleiaşi surse. Operatia va avea loc la inceputul saptamanii viitoare.

Agentul de presa a precizat ca operatia va fi minimal invaziva si ca ii va permite interpretului de opera „sa isi reia activitatile dupa o scurta perioada de spitalizare”.

Spectacolul „Tosca” va urmari programul initial si va avea premiera vineri, insa Placido Domingo va rata primele patru reprezentatii, urmand sa revina in productia respectiva la inceputul lunii noiembrie.

Placido Domingo

Placido Domingo

Cine este Placido Domingo?

Placido Domingo este un renumit tenor spaniol si este cunoscut pe plan mondial pentru forta si versatilitatea vocii sale puternice. Acesta este capabil sa stapaneasca toate notele si tonurile registrului dramatic. Tenorul a debutat in rolul lui Alfredo din opera „La Traviata” de Giuseppe Verdi, in anul 1959. De atunci a avut peste 130 de roluri, obtinand titlul de tenorul care a interpretat cele mai multe partituri din lume.

In anul 2013, luna noiembrie, Placido Domingo a fost numit ambasador al bunavointei pentru Organizatia Natiunilor Unite (ONU). Tenorul a castigat primul sau premiu Grammy in anul 1971 si ulterior a mai castigat opt astfel de trofee, dar si trei premii Latin Grammy. In 2002, acesta afost recompensat cu titlul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic. In afara acestui titlu, Placido Domingo detine alte trofee si distinctii, printre care titlul de Comandor al Legiunii de onoare, acordat de Franta, premiul Printul Asturiei pentru arte (Spania) si Medalia Libertatii (SUA).

Sursa foto striblea.ro

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top