Connect with us

Știri

Deținut evadat din Penitenciarul Botoșani! Este condamnat la 15 ani pentru viol

Un bărbat în vârstă de 42 de ani este căutat de poliţişti şi de echipe ale Penitenciarului Botoşani după ce, în urma unei permisiuni de învoire de 24 de ore, a refuzat să se întoarcă în unitatea de detenţie.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Penitenciarul Botoşani, deţinutul Dumitru Daniel Grosu a fost condamnat definitiv la 15 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol. El s-a aflat în permisiune de ieşire din penitenciar pentru o durată de 24 de ore, însă nu a revenit la unitatea de deţinere la ora stabilită, respectiv luni, la ora 14.00.

Citește și: Crimă îngrozitoare în Lisa, județul Brașov! O femeie și-a ucis copilul nou-născut

În acest context, în conformitate cu prevederile legale, administraţia unităţii penitenciare a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani şi a declanşat acţiunea de căutare a deţinutului cu echipe formate din personalul unităţii, cu sprijinul organelor de poliţie, în vederea capturării acestuia şi aducerii la unitatea de detenţie”, se arată în comunicat.

Deţinutul executa pedeapsa privativă de libertate în regim semideschis, aflându-se în perioada premergătoare analizei în comisia de liberare condiţionată, respectiv luna iulie 2019.

Potrivit oficialilor Penitenciarului, neprezentarea din învoire la data şi ora stabilită constituie abatere disciplinară foarte gravă. Conducerea unităţii de detenţie urmează să sesiseze procurorii sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evadare, a precizat sursa citată.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top