Știri

Un deținut s-a spânzurat la Penitenciarul Iași. O enchetă este în plină desfășurare

Un deținut s-a spânzurat la Penitenciarul Iași. Acesta, în vârstă de 47 de ani, a decis să-și pună capăt zilelor după 3 zile de închisoare. O anchetă este acum în plină desfășurare.

Bărbatul fusese condamnat la 3 ani de închisoare pentru furt calificat. El s-a spânzurat cu un cearșaf în Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași. Imediat după ce a fost descoperit a fost solicitat un echipaj Smurd, însă medicii nu au mai putut face nimic să-l salveze.

Deținutul se afla în perioada de carantină. El era condamnat la 2 ani și 8 luni și 20 de zile de închisoare pentru furt calificat. Trupul său a fost descoperit după miezul nopții, la ora 12:40.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Iași, asistentul unității a intervenit imediat. În plus, a fost solicitat și un echipaj SMURD.

„Imediat a fost sesizat și Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Iași care au venit la fața locului pentru cercetări suplimentare. Despre incident a fost informată și familia persoanei în cauză. Bărbatul de 47 de ani era încarcerat de pe 16 noiembrie, fiind condamnat la o pedeapsă de 2 ani, 8 luni și 20 de zile pentru furt calificat.

Persoana încarcerată era singură în camera detenție, întrucât era în perioada de carantină”, a declarat inspector principal Gabriela Topoliceanu, purtător de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași.
Polițiștii au deschis dosar penal pentru moarte suspectă și au decis efectuarea necropsiei pentru a stabili cauza morții.

În acest moment în Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași sunt încarcerate 1365 de persoane.

Un alt deținut s-a spânzurat la Penitenciarul Arad

Din nefericire, acesta nu este un caz singular. În urmă cu 8 zile, un alt deținut s-a spânzurat în baia Penitenciarul Arad.

Un deținut încarcerat la Penitenciarul Arad s-a spânzurat în baia celulei. Tânărul, în vârstă de 24 de ani, stătea în celulă cu alți trei deținuți. El a fost găsit de un gardian al Penitenciarului Arad.

După ce a fost găsit, gardianul a solicitat ajutor, iar o echipă medicală a încercat să-l resusciteze pe deținut, însă din păcate nu s-a mai putut face nimic. Tânărul a fost descoperit în timpul unei proceduri de mutare a deţinuţilor în alte celule.

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More