Connect with us
Un inginer român a fost răpit în Nigeria. Autoritățile sunt în alertă

Știri

Un inginer român a fost răpit în Nigeria. Autoritățile sunt în alertă

Un inginer român a fost răpit de persoane înarmate în sudul Nigeriei, relatează antena3. Bărbatul şi echipa sa au fost răpiţi din localitatea Owa Oyibo, în regiunea Agbor.

Update 15:55: MAE despre românul răpit în Nigeria: „Ambasada României la Abuja urmăreşte cu atenţie cazul cetăţeanului român răpit în Nigeria la data de 10 octombrie 2016. Familia cetăţeanului român a fost notificată cu privire la acest incident. Reprezentanţii misiunii diplomatice române sunt în contact permanent cu autorităţile federale nigeriene competente, cu angajatorul, precum şi cu familia cetăţeanului român”, anunţă reprezentanţii MAE.

Update 15:45: Românul răpit luni seară în Nigeria se numește Cristian Nedelcu. Acesta lucra pentru o firmă de construcţii, Dextron Ltd, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Poliţiei, Celestina Kalu, citată de Reuters.

Potrivit primelor informaţii, atacatorii au deschis focul asupra personalului de securitate care îl escorta pe român şi restul echipei sale.

Confirmând incidentul, Poliţia din regiune a anunţat că incidentul a avut loc luni noapte şi este căutat în satul din zonă.

Ambasadorul român în Nigeria a deplâns incidentul şi a cerut autorităţilor să ia toate măsurile pentru a-l salva pe inginer.

Nigeria, oficial Republica Federală Nigeria, este o țară situată în partea vestică-mijlocie a Africii, în Golful Guineii, mărginită cu Benin la vest, Ciad și Camerun în est, și Niger la nord. Nigeria este țara cu cea mai mare populație a continentului african. Numele Nigeria a fost luat de la fluviul Niger, care străbate țara. Din puncte de vedere administrativ, Nigeria este o republică constituțională federativă, ce constă din 36 de state și Teritoriul Capitalei Federale, Abuja.

Vom reveni cu detalii!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top