Connect with us
Un medicament popular pentru adulți și copii pentru tuse a fost retras de pe piață. Trebuie oprit consumul imediat, generază afecțiuni cardiace

Știri

Un medicament popular pentru adulți și copii pentru tuse a fost retras de pe piață. Trebuie oprit consumul imediat, generază afecțiuni cardiace

Un medicament extrem de folosit pentru a trata tusea copiilor și a adulților a fost interzis în Europa, înclusiv România. Toți cei care mai au încă acasă acest medicament trebuie să oprească consumul acestuia imediat și să-l ducă în farmacii.

Conform unei notificări transmise de Agenția Națională a Medicamentelor, consumul medicamentului poate provoca afecțiuni cardiace.

Este vorba de celebrul medicament Eurespal, comercialiat la noi atât sub forma de  comprimate cât și sub forma de sirop. Cetățenii români care mai au acasă acest medicament trebuie să oprească consumul acestuia imediat și să-l returneze în frmacii.

Atenție, nu aruncați medicamentele expirate sau retrase de pe piață. Conform legii este interzis acest lucru și poate atrage sancțiuni. Riscul ca acestea să ajungă în posesia unor persoane care să nu știe  cum să le consume este ridicat și poate să-i creeze probleme de sănătate.

Ce trebuie să faci dacă ai consumat Eurespal?

Eurespal a fost interzis și în România

Eurespal a fost interzis și în România

Eurespal este comercializat de mulți an și în România și deseori prescris pentru tuse. Medicamentul poate fi înlocuit doar de către medicul de familie.

Dacă vă aflați sub tratament cu Eurespal, contactați imediat medicul de familie sau medicul care a prescris medicamentul pentru a vă înlocui tratamentul cu un alt medicament care nu este interzis.

Cei care vor retruna Eurespal în farmacii, nu vor primi banii înapoi pe medicament, este doar o prevedere legală pentru ca populația să fie asigurată ca acestea se vor distruge în conformitate cu legea.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top