Connect with us
Un militar s-a înecat în Constanța. Este primul caz de înec din acest sezon estival

Știri

Un militar s-a înecat în Constanța. Este primul caz de înec din acest sezon estival

Un militar în vȃrstă de 24 de ani din judeţul Argeş s-a înecat în mare, marţi după-amiază, în municipiul Constanţa.

Poliţiştii constănţeni au consemnat marţi după-amiază decesul pe plaja Trei Papuci din municipiul Constanţa al unui tânăr de 24 de ani, cadru militar din Piteşti, acesta fiind primul caz de înec din acest sezon estival înregistrat de autorităţi, informează un comunicat de presă al Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ).

Tânărul care a murit marţi după-amiază pe o plajă din municipiul Constanţa avea gradul de sublocotenent în cadrul Batalionului de Infanterie Marină din Babadag, informează Statul Major al Forţelor Navale (SMFN).

Citește și: Unul dintre cei trei militari români răniți în Afganistan a murit. Cine era

Potrivit sursei citate, sublocotenentul Cătălin-Gabriel Pohace, în vârstă de 24 de ani, de la Batalionul 307 Infanterie Marină, a decedat în garnizoana Constanţa, în timp ce se afla în afara programului orar al unităţii.

„Aflat pe o plajă din municipiul Constanţa, în timpul liber, militarului i s-a făcut rău după ce a intrat în apa mării. Un echipaj SMURD, solicitat prin serviciul 112, i-a acordat ajutorul medical de urgenţă la faţa locului şi a efectuat manevre de resuscitare timp de aproape o oră, însă, cu toate eforturile depuse, ofiţerul a decedat.

Citește și: Camion militar, rasturnat intr-o rapa la Dambovicioara. Trei militari morti, 9 raniti

În cauză a fost sesizat Parchetul militar, iar o comisie de cercetare, numită de comandantul unităţii, verifică împrejurările în care s-a produs tragicul eveniment”, se arată în comunicatul SMFN.

Militarul era absolvent al Academiei Forţelor Terestre, promoţia 2017 şi era necăsătorit. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale transmite condoleanţe familiei îndoliate.

Te-ar putea interesa și: UPDATE: Militari români, răniți într-un atentat sinucigaș comis în Afganistan

Opt militari români au fost răniți în Afganistan, după un atac cu mașină capcană comis lângă o moschee din sudul acestei țări. Aceștia făceau parte dintr-un grup de soldați care efectuau o misiune de patrulare într-un sat din Kandahar.

Update: MaPN a oferit numele militarilor răniți

Cei opt sunt plutonierul major Ionescu Marius Valentin (41 de ani, căsătorit, aflat la a treia misiune în Afganistan), plutonierul Rădoi Eugen Luci (39 de ani, căsătorit, o misiune în Kosovo, la a treia misiune în Afganistan), caporalul clasa a III-a Ganţă Adrian Bogdan (40 de ani, căsătorit, la a doua misiune în Afganistan), caporalul clasa a III-a Popescu Florin Adrian (38 de ani, căsătorit, aflat la a doua misiune în Afganistan), caporalul clasa a III-a David George Marian (34 de ani, căsătorit, la a doua misiune în Afganistan), caporalul clasa a III-a Radu Ionel (39 de ani, căsătorit, la a treia misiune în Afganistan), caporalul clasa a III-a Popelcă Petre (43 de ani, căsătorit, la a treia misiune în Afganistan) şi caporalul clasa a III-a Bădulescu Nicolae Marian (43 de ani, căsătorit, la a doua misiune în Afganistan).
Citește continuarea AICI.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top