Connect with us
Un nou atentat cutremură lumea! 13 morţi după o explozie

Știri

Un nou atentat cutremură lumea! 13 morţi după o explozie

Cel puţin 13 persoane şi-au pierdut viaţa într-un atentat sinucigaş comis de un taliban împotriva unui convoi militar în Helmand, o provincie din sudul Afganistanului, a făcut cunoscut o sursă oficială pentru AFP.

Atacul este cel mai recent asupra forţelor de securitate deja slăbite de corupţie, dezertări şi pierderi record în această ţară devastată de război.

„Un kamikaze a aruncat în aer o maşină plină cu explozivi la trecerea unui convoi al armatei naţionale afgane la Nawa, în districtul Helmand”, a declarat Omar Zwak, un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei, precizând că victimele sunt civili şi militari.

Mai multe persoane au fost rănite, a adăugat el.

Potrivit unei surse din cadrul unui spital aflat în apropiere, în total 15 corpuri au fost transportate la spital. În plus, au fost internaţi 19 răniţi, a adăugat această sursă sub protecţia anonimatului.

„Majoritatea persoanelor decedate aparţin forţelor afgane, iar cei mai mulţi răniţi sunt civili”, a declarat sursa pentru AFP.

Talibanii au revendicat atentatul într-un mesaj trimis jurnaliştilor pe Whatsapp.

Citeşte şi ISIS laudă atentatul din Barcelona. AMENINŢĂRI noi pentru Spania

Atacul a avut loc la câteva zile după un alt atentat care a ucis cinci civili şi a rănit numeroşi elevi atunci când un kamikaze şi-a aruncat în aer maşina capcană lângă un cartier general al poliţiei, la Lashkar Gah, capitala provinciei Helmand.

Atentatul respectiv, revendicat de talibani, a fost primul de amploare după ce preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a deschis calea trimiterii suplimentare a mii de soldaţi americani în Afganistan.

Potrivit mai multor analişti, anunţul lui Donald Trump poate fi la originea unui nou val de violenţe din partea talibanilor în ţară.

Provincia Helmand a fost ani la rând centrul operaţiunilor trupelor internaţionale desfăşurate în Afganistan. Astăzi, regiunea este un fief al talibanilor şi produce în jur de 80% din culturile de mac afgane.

Citeşte şi ALERTĂ la LONDRA! Martorii vorbesc despre o EXPLOZIE la METROU! Ce s-a întâmplat!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top