Connect with us
Un nou exerciţiu de alarmare a populaţiei

Știri

Un nou exerciţiu de alarmare a populaţiei are loc ASTĂZI

Între orele 10-11, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va pune în funcţiune alarmele. Începând din luna august, astfel de exerciții de alarmare vor avea loc în prima zi de miercuri a fiecărei luni, timp de o oră. 

Exerciţiul are ca scop testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

Sirenele vor fi acţionate în intervalul orar 10.00 – 11.00

Rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel judeţean şi vor face obiectul unor analize în cadrul comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă.

În data de 06 august, IGSU a desfăşurat, la nivel naţional, exerciţiul de transmitere a mesajelor de înştiinţare şi verificare a sistemului de alarmare publică.

Din centralizarea datelor puse la dispoziţie de către IGSU, rezultă faptul că, la nivel naţional, din cele 6.913 astfel de mijloace tehnice de alarmare, au fost acţionate 5.460 de sirene pe timpul exerciţiului.

Din punct de vedere al modului de acţionare, 2.865 dintre sirenele funcţionale pot fi comandate centralizat, iar 2.595 mijloace necesită declanşare locală.

Pe timpul exerciţiului, personalul propriu a verificat 1.449 sirene de alarmare publică din 445 de localităţi, 196 dintre acestea fiind neoperative.

Citeşte şi Un cutremur puternic ar afecta 75% din locuitorii țării. Concluziile prezentate într-un raport IGSU

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top