Categorii Știri

Un nou focar de coronavirus la un cămin de bătrâni

România are încă un focar de infecție. Este vorba despre un cămin de bătrâni din Orăștie, unde testele de COVID-19 au fost pozitive. Astfel, 21 dintre cei 30 de bătrâni internați acolo, dar și cinci îngrojitori, sunt infectați cu noul coronavirus.

Un nou focar de coronavirus la un cămin de bătrâni. Căminul de bătrâni este închis pentru vizitatori

Dintre cei diagnosticați cu coronavirus, doar doi se află internați la spitalul din oraș, iar restul sunt în continuare la azil. Persoanele de la spital prezintă simptome minore.

S-au stabilit măsuri pentru a se realiza o închidere mult mai strânsă a activităţii din acest cămin, în sensul că personalul a rămas pentru 14 zile în cămin cu asigurarea cazării lor, astfel încât să realizeze schimbări continue.”, a declarat pentru Digi24 medicul-șef al DSP Hunedoara, Cecilia Birău.

Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara a demarat o anchetă epidemiologică în acest caz. Pe 8 aprilie, doi dintre bătrânii de la căminul din Orăștie s-au prezentat la spitalul din localitate cu probleme de sănătate. Pentru că prezentau și simptome ale unei viroze respiratorii ușoare, le-a fost efectuat tesul pentru prezența virusului COVID-19. Ziua următoare, toți rezidenții căminului au fost supuși acestui test.

Căminul este închis pentru public de mai bine de o săptămână, iar din momentul în care a început procesul de recoltare a probelor, s-a decis ca personalul să fie izolat în unitatea medico-socială, fără să mai fie aduşi alţi salariaţi.

Persoanele rezidente din căminul de bătrâni au vârste cuprinse între 61 şi 94 de ani.

Este cel de-al treilea caz întâlnit la căminele de bătrâni. La Galați, la un centru privat de îngrijiri paliative, numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 a ajuns la 90. Din acest număr, 72 sunt vârstnici internaţi în cămin, iar 18 sunt angajaţi care au lucrat acolo. Tot la Galați, la un alt centru, sunt patru cazuri de coronavirus – doi bătrâni și doi angajați.

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More