Connect with us
Ministerul Finanțelor lucrează încă la modificări în cadrul legilației fiscale și a anunțat că unele impozite vor dispărea.

Știri

Un nou IMPOZIT în România! Cine trebuie să-l plătească

Miniştrii de Finanţe din România, Franţa, Germania, Italia şi Spania au semnat un document prin care solicită Comisiei Europene (CE) prezentarea unei soluţii care să conducă la stabilirea unui impozit armonizat pe cifra de afaceri generată în statele membre UE.

„Miniştrii finanţelor şi economiei din Uniunea Europeană au dezbătut provocările internaţionale privind impozitarea întreprinderilor în contextul economiei digitale. Uniunea Europeană trebuie să facă paşi importanţi, în sensul unei reforme mai ample a normelor fiscale internaţionale care să depăşească deficienţele legislative în acest domeniu. Ministrul Ionuţ Mişa a semnat alături de miniştrii de Finanţe ai Franţei, Germaniei, Italiei şi Spaniei documentul care solicită Comisiei prezentarea unei soluţii care să conducă la stabilirea unui impozit armonizat pe cifra de afaceri generată în statele membre UE de companiile din domeniul tehnologiilor digitale, în locul impozitului pe profit care se aplică în prezent. Ulterior mai multe state membre s-au alăturat acestei iniţiative. Vor fi continuate lucrările pe acest subiect la nivelul Consiliului în vederea adoptării unor concluzii ale Consiliului în luna decembrie a.c., iar Comisia va pregăti o propunere legislativă”, se arată în comunicatul remis de MFP.

Potrivit sursei citate, alte teme importante de pe agenda reuniunii au vizat măsurile necesare pentru aprofundarea Uniunii Economice şi Monetare.

Citește și VIDEO Fenomen straniu pe litoralul românesc

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top