Știri

Un nou record de decese și infectări cu Covid-19

Coronavirusul atacă din nou în România și aduce un nou record de decese și infectări cu Covid-19.

Un nou record de decese și infectări cu Covid-19

Autoritățile au anunțat ultimele cifre ale bilanțului negru de infectări. Avem un nou record negativ și ne apropiem de 7.000 de infectări, dar și 300 decese.

România este din ce în ce mai afectată de pandemia de coronavirus care face prăpăd pur și simplu. Cifrele au depășit de mult 6.000 infectări, iar un număr de peste 300 persoane și-au pierdut viața.

De la decretarea Ordonanței Militare nr.2 până în prezent, 2.016 persoane au intrat în carantină instituționalizată deoarece nu au respectat perioada de autoizolare. 96 persoane aflate în carantină nu au respectat izolarea și astfel au fost carantinate pentru încă o perioadă de 14 zile.

România în cifre

Până ieri, 13 aprilie erau confirmate 6.633 cazuri de persoane infectate. Dintre aceștia, persoanele care s-au vindecat și au fost externate sunt în număr de 914.

318 persoane diagnosticate cu Covid-19 au decedat. Acestea s-au aflat în spitale din următoarele județe: Dolj, București, Suceava, Iași, Bacău, Arad, Timiș, Neamț, Cluj, Constanța, Satu Mare, Hunedoara, Sibiu, Bistrița-Năsăud, Ialomița, Covasna, Vrancea, Dâmbovița, Galați, Mureș, Caraș-Severin, Giurgiu, Argeș, Bihor, Vaslui, Alba, Salaj, Botoșani, Brașov, Mehedinți, Gorj și Teleorman.

S-au înregistrat încă 333 de noi cazuri de îmbolnăvire de la ultima informare oferită de Grupul de Comunicare Strategică. În acest moment la ATI sunt internați cel puțin 230 pacienți.

Pe teritoriul țării noastre, se află 24.020 în carantină instituționalizată, alte 71.293 persoane sunt în izolare la domiciliu și sunt monitorizați medical. La nivel național au fost prelucrate 67.204 de teste.

Până în prezent au fost întocmite prin intermediul MAI, 379 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicie a combaterii bolilor, o faptă prevăzută și pedepsită de art.352 alin 1 Cod Penal.

Doar în ultimele 24 ore, polițiștii și jandarmii au depistat 9.791 persoane care nu au respectat restricția privind circulația. Aceste persoane au primit amenzi în valoare de 21.822.256 RON.

Share
Scris de
Oana Pauna

Acest site foloseste cookies.

Read More