Connect with us
Un nou tip de înselătorie circulă pe Facebook. Ce spun specialiștii

Știri

Un nou tip de înselătorie circulă pe Facebook. Ce spun specialiștii

Specialiștii Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) atenționează utilizatorii români ai rețelelor de socializare asupra unei înșelătorii sub formă unei campanii. 

Această campanie circulă în aceste zile pe Facebook iar premiul oferit este un Iphone X, informează AGERPRES.

Aceasta circulă în aceste zile pe Facebook, iar premiul oferit este un Iphone X, informează AGERPRES.

“Pe Facebook circulă în aceste zile o înșelătorie (#scam) prin care atacatorii atrag utilizatorul în capcană introducerii unor date personale, cu promisiunea unui eventual câștig fictiv, sub formă unui terminal Apple Iphone X.

Campania este în limbă română, țintind fără îndoială utilizatori români. Rețineți una dintre principalele reguli anti-phishing: “Daca ofertă pare prea bună pentru a fi adevărată, probabil așa este!”, susține CERT-RO pe propria pagină de Facebook.

Astfel de escrocherii de tip phishing există în lumea virtuală și funcționează sub modelul Hit & Run

În acest context, utilizatorii de internet trebuie să devină sceptici înainte de a accesă un link provenit dintr-o sursă necunoscută.

Specialiștii CERT-RO precizează, totodată, că toate campaniile care au greșeli gramaticale sau de ortografie, așa cum este și noul caz apărut, sunt cel mai probabil nelegitime.

Cele mai importante sfaturi anti-phising sunt cuprinse într-un Ghid specific întocmit de CERT-RO, iar pe lista se aflăm printre altele: fiți suspicios dacă primiți un SMS sau un apel telefonic de la o companie care va solicita informații personale, atunci când navigti pe web de pe dispozitivul dvs. mobil, asigurați-va că această conexiune este securizată prin HTTPS, nu dați niciodată clic pe un link/o anexa dintr-un e-mail sau SMS nesolicitat, aveți grijă dacă accesați o pagină web care conține greșeli gramaticale, de ortografie sau cu rezoluție mică, iar dacă este disponibilă, instalați o aplicație de securitate mobilă care va va avertiză în cazul oricărei activități suspicioase.

Citește și FACEBOOK, schimbări radicale. Toți utilizatorii vor fi afectați

Reţeaua Facebook va suferi o modificare de paradigmă a algoritmului ce setează tipurile de postări. Astfel, se va modifica modul în care sunt afişate informații pe peretele utilizatorilor.

Prin aceste schimbări, Mark Zuckenberg susţine că se va mai pune accent pe ceea ce el numeşte interacţiune socială semnificativă.

Astfel, Facebook vrea să arate mai mult ca o comunitate în care prietenii să discute despre teme de interes. Totul, în dauna unui panou de ştiri la care utilizatorii reacţionează pasiv.

Algoritmul de afişare a postările se modifică radical

Specialiştii arată că aceste schimbări vin ca urmare a scandalului ştirilor false şi propaganda distribuită în timpul alegerilor.

Astfel, Facebook risca să fie “regularizat/reglementat” de guvernele sau autorităţile diverselor state în cazul în care nu venea cu schimbări.

Odată cu implementarea acestor măsuri vor deveni mai vizibile postările celor aflaţi în lista de presă. În schimb vor avea de pierdut agenţiile de ştiri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top