Știri

Un nou transport de români spre Austria: cum vor ajunge la muncă

Deși pandemia a impus măsuri de protecție împotriva virusului Covid-19, un nou transport de români se pregătește. Indiferent prin ce criză trec oamenii, românii își doresc să muncească în alte țări. De aceea, angajatorii vor să îi ducă și în Austria. Acum câteva zile, a avut loc un scandal de proprții legat de fermierii duși cu „avioanele groazei” în Germania.

Un nou transport de români spre Austria: cum vor ajunge la muncă

În acest moment se pregătește un nou transport de persoane, acum cu destinația Austria. Această acțiune are loc la puțin timp după prelungirea stării de urgență până pe 15 mai 2020.

Acum câteva zile s-a iscat un scandal de proporții din cauza faptului că mii de români au fugit din zone carantinate. Aceștia au fugit inclusiv din județul Suceava pentru a prinde avionul spre Germania.

De data aceasta vor fi pregătite o mulțime de curse speciale pentru ca românii din Cluj și București. Oamenii vor pleca din țară fără oprire cu ajutorul CFR și vor ajunge mai întâi în Ungaria.

Șeful CFR călători a făcut un anunț care a stârnit un nou val de indignare. Acesta le-a transmis celor care vor să plece din țară și nu găsesc bilet de avion, pot merge cu trenurile CFR. Varianta propusă de CFR este una prin care se vor respecta toate regulile sanitare impuse de pandemie.

CFR le pune oamenilor la dispoziție variante până în Viena. Dan Costescu, șeful CFR a oferit publicului aceste informații de curând. A menționat că doritorii se pot înscrie pe listă pentru astfel de curse.

Atunci când se vor ocupa toate locurile, trenul va pleca spre Austria.

Cum merg oamenii la muncă?

„Gândim trenuri speciale, unde se poate păstra distanţa socială, mergem pe acelaşi principiu: un loc liber, altul ocupat. Aceste trenuri vor pleca fie din Cluj ,fie din Bucureşti, şi vor merge spre graniţă. Vom avea puncte de colectare în toate staţiile importante. Aceste trenuri, aşa cum am vorbit deocamdată de principiu cu autorităţile austriece, vor merge până la Viena, evident fără oprire pe teritoriul Ungariei, care a închis graniţele”, a declarat Dan Costescu pentru Adevărul.ro.

Vezi comentarii

  • Cat de prosti suntem romani daca am ajuns sa conduca tara asta de rahat un neamt si un arab , bine la cate tari ne au cotropit numai romani nu suntem

Share
Scris de
Oana Pauna

Acest site foloseste cookies.

Read More