Connect with us

Știri

Un obiect interstelar trece pe lângă Pământ

Astronomii de la NASA au făcut un anunț extraordinar. Pentru prima oară în istorie, de când sunt observate fenomene spațiale, un corp ceresc care vine din afara sistemului nostru stelar trece pe lângă Pământ.

Misteriosul obiect descoperit de cercetători

Este vorba cel mai probabil de o cometă, conform oamenilor de știință, însă nici ei nu sunt foarte siguri de asta.

Ziarul The Independent îi citează pe astronomii americani. Aceștia spun că obiectul ceresc se află pe o traiectorie hiperbolică, ceea ce sugerează că ar fi scăpat de pe o stea care se află în afara sistemului nostru solar.

”Dacă și alte observații vor confirma natura neobișnuită a orbitei sale, atunci obiectul ar putea fi prima dovadă clară a unei comete interstelare”, se arată într-o notă publicată de Minor Planet Center, o organizație de specialitate care funcționează sub auspiciul Uniunii Internaționale a Astronomilor, scriu cei de la Știrileprotv.ro.

CITEȘTE ȘI: A pus un burete de vase în frigider! Motivul este de-a dreptul incredibil

Era în vacanță când a văzut ceva ciudat pe cer. Imediat a scos telefonul și a filmat totul!

Obiectul a fost denumit A/2017 U1 și a fost descoperit de telescopul Universității din Hawaii. Și astronomii de la NASA au confirmat existența acestui obiect. Nu se cunosc deocamdată efectele trecerii sale pe lângă Terra. Se pare că ar proveni din constelația Lyra și are în jur de 450 de metri în diametru. Obiectul călătorește cu o viteză de 25,5 kilometri pe secundă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top