Connect with us

Știri

Un om a murit lovit de un meteorit

Un om a murit dupa ce a fost lovit de un meteorit in India, iar alti trei au fost raniti. Cazul a intrat in atentia oamenilor de stiinta.

Incidentul a avut loc in statul indian Tamil Nadu. Fragmentele unui meteorit cazut in  curtea Colegiului Tehnic din Bharathidasan au provocat un crater de peste un metru si au dus la moartea unui sofer de autobuz si la ranirea altor trei persoane.

 

Jayalalithaa Jayaram, premierul statului indian Tamil Nadu, a confirmat ca un sofer de autobuz ar fi fost omorat de un meteorit, precizand ca familia a primit despagubiri de 100.000 rupii (1.500 de dolari).

CITESTE SI: Un ASTEROID va trece foarte aproape de Pamant in luna martie!

„S-a auzit un sunet similar cu cel al unei explozii puternice. A fost un sunet anormal, auzit pe o raza de trei kilometri”, a declarat directorul Colegiului Tehnic,  precizand ca in crater sunt fragmente de roca avand culoarea „albastru inchis”.

Cazul a intrat in atentia cercetatorilor, avand in vedere ca astfel de incidente sunt deosebit de rare. Ultimul deces provocat de un meteorit s-a inregistrat in anul 1825, dupa cum informeaza revista International Comet Quarterly.

 

 

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top