Connect with us
Un participant la protestul din 10 august a murit la Teleorman. Reacția autorităților

Știri

Un participant la protestul din 10 august a murit la Teleorman. Reacția autorităților

Poliţiştii au deschis, luni, un dosar penal în cazul unui bărbat de 62 de ani, care a participat la protestul din 10 august din Capitală, s-a simţit rău şi a decedat ulterior la spitalul din Alexandria.

Poliţiştii au fost sesizaţi de medicii de la spital.

”Este un dosar penal deschis astăzi (luni – n.r.) de poliţişti, se află sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman. La efectuarea necropsiei se va stabili cu exactitate cauza decesului”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman, Teodora Dragole.

Conform reprezentanţilor Spitalului Judeţean din Alexandria, bărbatul a venit în data de 15 august la urgenţe cu hemoragie digestivă.

”S-a internat pe data de 15 august cu hemoragie digestivă. Nu ştiu să vă dau aceste informaţii (dacă era cunoscut cu afecţiuni medicale – n.r). Cazul a fost preluat acum de Parchet şi Poliţie”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul medical al Spitalului din Alexandria, Valentina Robu.

Bărbatul a decedat în noaptea de duminică spre luni.

Ce spune Departamentul pentru Situații de Urgență despre moartea protestatarului

DSU a transmis luni pe Facebook că bărbatul, pe nume Ilie Gâzea, suferea de mai multe boli cronice și că în noaptea protestului s-a prezentat la un echipaj SMURD de la fața locului, cu o sângerare nazală.

Acesta ar fi refuzat, ulterior, internarea în spital.

„Precizare referitoare la pacientul Gâzea Ilie, decedat în cursul nopții de 19 către 20 august 2018 la Spitalul din Alexandria:

În urma informațiilor conținute în documentele de la intervenția echipajelor medicale de urgență și prim ajutor calificat din Piața Victoriei în noaptea de 10 august 2018, s-a constatat că pacientul s-a prezentat la una dintre ambulanțele SMURD aflate la fața locului, acuzând Epistaxis (sângerare la nivelul nasului).

Pacientul a declarat echipajelor de urgență că suferea de boli cronice, precum hipertensiune arterială, iar la momentul examenului clinic, pacientul era conștient, cooperant, cu tensiunea arterială mărită (161/126), și oxigenare în limite normale (97%).

În urma acordării primului ajutor, i s-a propus pacientului transportul la spital, acesta refuzându-l sub semnătură”, a transmis DSU.

Citește și: Ce armament a folosit Jandarmeria Română la protestul din 10 august

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top