Un preot vinde dulceaţă cu aur pentru renovarea secţiei unui spital. Cum arată mărţişoarele inedite

Ioan Doru Iagăru, preot paroh al bisericii din curtea Spitalului Municipal Caracal, a pus la cale o nouă campanie de Mărţişor: vinde dulceaţă, iar banii îi va folosi pentru renovarea secţiei de Neonatologie a spitalului

Preotul Ioan Doru Iagăru (49 de ani), paroh al bisericii din curtea Spitalului Municipal Caracal, organizează un eveniment prin intermediul căruia se pun în vânzare mărţişoare deosebite, banii fiind donaţi spitalului din localitate, prioritar pentru secţiile Pediatrie, Neonatologie şi Obstetrică-Ginecologie. Evenimentul e organizat împreună cu un grup de profesoare enoriaşe, care au mobilizat şi mai mulţi copii.

Dacă în primii doi ani elevii mai multor şcoli din oraş au confecţionat mărţişoare cu suflet, pe care le-au vândut singuri şi, mândri de rezultat, au donat banii, la a treia ediţie s-au vândut mărţişoare comestibile, de asemenea fiind implicate mai multe şcoli, iar anul trecut s-au pus la vânzare, în standul amenajat chiar în holul central al spitalului, mărţişoare răzuibile, cu încasări record (peste 10.000 lei), zeci de câştigători fiind răsplătiţi cu o excursie alături de preot, la mânăstiri.

„Mărţişoarele“ au fost puse în vânzare în holul spitalului din Caracal, unde preotul, profesorii şi elevii îi aştepată pe clienţi până la 1 martie FOTO: Adevărul

Un preot vinde marțișoare

Campania din acest an a fost anunţată cu mai mult timp în urmă, preotul lăsând, însă, suspansul cu privire la produsele care vor fi puse în vânzare. Pe 24 februarie însă, de Dragobete, în holul spitalului s-a deschis evenimentul, care va dura până pe 1 martie. 100 de borcănele cu dulceaţă de papaya, unice în lume, spun organizatorii, sunt puse în vânzare, la un preţ de 100 lei/bucata. „Mărţişoarele“ sunt preţioase nu doar prin prisma scopului evenimentului, ci şi prin ceea ce conţin, la fabricaţie fiind folosită foiţă de aur comestibil de 24 karate. Dulceaţa a fost pregătită chiar de soţia preotului, iar „comitetul de iniţiativă“ a stabilit preţul de vânzare. La sfârşitul campaniei se doreşte ca cei 10.000 lei astfel strânşi să meargă pentru achitarea facturii în urma lucrării de montare a linoleumului antibacterian în toată secţia Neonatologie a Spitalului Municipal Caracal.

„Doar doamna mea preoteasă îl produce“

Ideea unui mărţişor altfel a pornit de la realitatea că mărţişoarele tradiţionale nu prea îşi mai găsesc în ultimii ani cumpărători, oricât de inventivi ar fi cei care le confecţionează. „Am pornit de la ideea că în Bucureşti cele două doamne au reuşit doar prin donaţii să realizeze un vis, un spital. Noi nu le cerem 100 de lei, le oferim ceva în schimb, un produs unic în lume. De la noi nu pleacă cu mâna goală. Nicăieri în lume nu-l găseşti, pentru că doar doamna mea preoteasă îl produce. Unul dintre ingrediente este papaya.

Citește mai mult AICI.

Share
Scris de
Andrei Petrescu
Stiri Despre martisoarepreot

Acest site foloseste cookies.

Read More