Un român a fost depistat cu coronavirus. Ce se întâmplă în acest moment cu el

Ultimul update: joi 13 februarie 2020 14:40 Data publicării: joi 13 februarie 2020 14:31
Autor , în Știri

Un român aflat la bordul navei Diamond Princess care este în carantină în Japonia a fost depistat cu coronavirus, potrivit digi24.ro. Românul infectat a fost transferat la un spital din apropiere și primește în acest moment toate îngrijirile necesare.

Un român a fost depistat cu coronavirus. Ce se întâmplă în acest moment cu el

„Pe vas sunt peste 200 de cazuri de îmbolnăvire. Nu cred că e o situaţie specială, e vorba de o procedură care se aplică în situaţii de acest fel. E bine că autorităţile japoneze au capacitatea de a prelua şi de a trata astfel de cazuri”, a declarat Alexandru Rafila, de la Societatea Română de Microbiologie.

Este vorba despre un cetăţean român aflat pe nava de croazieră  Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, în carantină.

„Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus)”, anunţă MAE.

Se pare că cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații.

„Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone. De asemenea, Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess”, potrivit MAE.

Citește și: Curs valutar 13 februarie 2020. Schimbări mari astăzi la BNR

Citește și: Copilul de patru ani care a intrat în comă după o anestezie la dentist a murit. A primit un cocktail de medicamente cu propofol și ketamină

Sursa: Huff.ro
Comentarii