Connect with us

Știri

Un TIR încărcat cu fier vechi s-a răsturnat într-o râpă, de la 30 de metri înălțime. Ce a pățit șoferul

Un camion încărcat cu fier vechi a căzut, luni după-amiază, într-o prăpastie pe DN 1A, la Cheia, de la o diferenţă de nivel de 30 de metri. În urma accidentului, şoferul a fost rănit.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, accidentul a avut loc în zona Fabricii de apă, din primele cercetări stabilindu-se că şoferul nu a adaptat viteza în curbă, a pierdut controlul direcţiei şi a părăsit partea carosabilă, căzând în râpă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, a precizat că autovehiculul a căzut de la o diferenţă de nivel de 30 de metri.

În urma accidentului, şoferul a fost rănit, acesta suferind o plagă la genunchi, un traumatism la mână şi un traumatism cranio-facial, informează Serviciul Judeţean de Ambulanţă Prahova.

ȘTIRE ASEMĂNĂTOARE: Zeci de copii morți într-un incendiu la mall și zeci de persoane dispărute

Ministrul situaţiilor de urgenţă, Vladimir Pucikov, a anunțat că numărul morţilor în urma incendiului izbucnit duminică la un mall din Kemerovo (oraş industrial din vestul Siberiei) a ajuns la cel puţin 64. De asemenea,  zeci de persoane sunt date în continuare dispărute, relatează AFP.

‘Continuăm operaţiunile de căutare. Există persoane date dispărute’, a afirmat Pucikov, care a confirmat bilanţul de 64 de morţi până acum.

Ministrul, care s-a deplasat la faţa locului, a declarat că pompierii şi echipele de intervenţie acţionează cu mari riscuri pentru viaţa lor, deoarece structura centrului comercial a fost grav afectată de incendiu.

Potrivit AFP, incendiul a fost stins la 17:30 GMT duminică, la şase ore după declanşare, în schimb, canale media ruse, precum newsru.com, au relatat că incendiul a fost stins abia la 12 ore de la declanşare. Cu toate acestea, luni dimineaţă ieşea din nou fum din clădire, fapt ce a mobilizat din nou echipajele de pompieri cu autospeciale.

Serviciile de intervenţie şi pompierii au depus eforturi de la început pentru degajarea etajului trei, unde a izbucnit incendiul, în timp ce acoperişul acestui centru comercial s-a prăbuşit aproape în întregime, zona afectată întinzându-se pe o suprafaţă de 1.500 km2, conform agenţiilor de presă ruse.

Printre victime figurează cel puţin nouă copii, a indicat purtătoarea de cuvânt a filialei locale a Ministerului Situaţiilor de Urgenţă din Rusia, Borisa Dediuhina, citată de RIA Novosti.

Toate etajele centrului comercial au fost inspectate integral de către echipele de intervenţie în căutare de victime, dar corpuri ale victimelor se află încă în interior, a precizat ministerul.

Un băieţel de 11 ani şi sora sa de 18 ani au sărit de la etajul trei pentru a scăpa de flăcări şi sunt în prezent spitalizaţi, aflându-se în stare gravă, a indicat ministrul sănătăţii rus Veronika Skvorţova într-o intervenţie la postul de televiziune Rossia-24.

Incendiul s-a declanşat în jurul orei 11:00 GMT duminică la al treilea şi ultimul etaj al acestui mall situat pe bulevardul Lenin din centrul Kemerovo. Dotat cu o saună, mai multe săli de cinematograf şi restaurante, precum şi o sală de bowling, acest centru era extrem de aglomerat duminică.

‘Cauza incendiului este neglijenţa. Norme de securitate sunt stabilite, dar modul în care acestea sunt respectate este cauza catastrofală a tuturor nenorocirilor pe care le vedem astăzi’, a declarat Anna Kuzneţova, delegat pentru drepturile copiiilor pe lângă Kremlin.

‘Astfel de centre comerciale există în aproape toate regiunile. Această dramă ar trebui să servească drept semnal de urgenţă pentru o verificare a sistemelor lor de securitate’, a pledat ea.

Martori la incendiu au explicat la televiziunea rusă că nu au auzit alarmele de incendiu care trebuiau să funcţioneze în mod normal.

‘Nu a existat niciun anunţ, oamenii au început să alerge spre ieşire. Apoi s-a răspândit un miros de ars. Ne-am dat seama că nu este vorba de vreun exerciţiu’, a spus o femeie la televiziunea Rossia 24.

Potrivit unui martor intervievat de postul de radio rusesc BFM, clase de copii din satele vecine erau în cinematograf în momentul declanşării focului în săli închise cu cheia de către însoţitorii minorilor.

Lumea s-a mobilizat pentru a dona sânge

Sute de persoane s-au oferit să doneze sânge pentru a le veni în ajutor persoanelor rănite, potrivit autorităţilor locale.

Comitetul de anchetă de pe lângă Parchetul General al Rusiei a anunţat deschiderea unei anchete penale şi arestarea a patru persoane, printre care şi persoana care închiria spaţiul unde s-a declanşat incendiul, precum şi directorul societăţii care administra centrul comercial.

CITEȘTE ȘI: Un politician de la PSD a provocat un accident grav: 4 victime!

EXCLUSIV – Accident pe DN 1 – 25 martie 2018. Circulația este blocată. Primele imagini

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top