Connect with us
Un TIR ucrainean încărcat cu azotat de amoniu a luat foc în Pasul Tihuța

Știri

Un TIR ucrainean încărcat cu azotat de amoniu a luat foc în Pasul Tihuța

Un incendiu a izbucnit, joi seara, la un TIR înmatriculat în Ucraina, încărcat cu 22 de tone de azotat de amoniu, în Pasul Tihuţa.

Traficul rutier pe DN 17, în judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost complet blocat pe o distanţă de doi kilometri.

Pentru că TIR-ul era încărcat cu 22 de tone de azotat de amoniu, pericolul de explozie era destul de mare. Din acest motiv, pompierii militari au apelat la poliţişti pentru a opri total traficul în zonă.

Citește și: Incendiu pe Transfăgărășan. Un elicopter special a ajuns de la Iași. TRAFIC OPRIT pe DN 7 C. Video

Tirul încărcat cu 22 de tone de azotat de amoniu a cărui cabină a fost distrusă în urma unui incendiu izbucnit în timp ce se deplasa pe DN 17, în Pasul Tihuţa, a fost păzit pe timpul nopţii de poliţişti, care au asigurat perimetrul şi încărcătura, potrivit datelor comunicate AGERPRES de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb.

La volanul tirului se afla un bărbat de 49 ani din Ucraina, care a scăpat nevătămat, iar tirul se deplasa dinspre Bistriţa spre Suceava în momentul în care s-a produs incendiul.

Citește și: Incendiu în Indonezia. Cel puţin 10 morți, din cauza unui incendiu al unui puţ de petrol ilegal

Anchetatorii vor verifica vineri legalitatea transportului și încărcătura va fi transferată

Pompierii au reuşit să stingă rapid flăcările, fără ca acestea să se extindă la încărcătură, însă circulaţia pe DN 17 a fost oprită pe durata intervenţiei, având în vedere gradul ridicat de producere a unei explozii.

Reprezentantul poliţiei bistriţene spune că cel mai probabil vineri dimineaţă se va face transferul încărcăturii, iar cabina avariată de incendiu va fi luată din zonă pe platformă.

În acest caz se vor face şi verificări în ceea ce priveşte legalitatea transportului, împreună cu cei de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top